september 24, 2019

Šmarska občina prodaja zemljo okoli Jelšingrada

Občina Šmarje pri Jelšah bo znova skušala prodati zemljišča v okolici dvorca Jelšingrad. Javno dražbo je razpisala za 8. oktober, od prodaje pričakuje vsaj dobrega 1,6 milijona evrov.

Jelšingrad že zelo dolgo propada, na okoliških zemljiščih je bilo nekdaj igrišče za golf. Bo območje dobilo lastnika oz. lastnike? (Foto: smarje.si)

Na prodaj je dobrih 22 hektarov zemljišč. Kot je zapisano v obrazložitvi, gre za »nezazidana stavbna zemljišča, zelene površine in zemljišča, namenjena za gradnjo objektov, ki v naravi predstavljajo površine za golf igrišče«. Prodajajo jih kot celoto, tokratna dražba pa ne bo prva. Na dražbi pred nekaj leti je šmarska občina zemljišča želela prodati za dobra dva milijona evrov, tokrat je izklicna cena nižja, nekaj več kot 1,6 milijona evrov. Na prodaj so sicer tudi zemljišča, kjer so tenis igrišča, v primeru uspešne dražbe se občina zavezuje, da bo v roku dveh let za tenis zagotovila nadomestne površine.

Na prodaj tudi dvorec
Kot je znano, je že dolgo na prodaj tudi dvorec Jelšingrad, ki je sicer v zasebni lasti. Kot zadnji resni interesent se je za nakup zanimal trgovec Franc Jager, o čemer več preberite TUKAJ. Sicer pa bo šmarska občina na dražbi 8. oktobra skušala prodati še več zemljišč in tudi stanovanj, podrobnosti najdete TUKAJ. (AD)