julij 23, 2020

Celjski nogometaši prvič v zgodovini državni prvaki

Za nogometaši Celja in številnimi navijači je zagotovo neprespana noč, ki jo je pospremilo slavje ob osvojitvi naslova državnega prvaka. Celjani so po napeti tekmi z ljubljansko Olimpijo, ki se je končala z 2:2, na domačem stadionu visoko v zrak dvignili pokal najboljših.

Navdušenja in veselja ob zgodovinskem uspehu domačih nogometašev, ki so knežjemu mestu ob 100-letnici nogometa v Celju priigrali najlepše darilo, ni manjkalo. (Foto: Matjaž Deželak, Radio Štajerski val)

Darilo ob 100-letnici celjskega nogometa
Napetost na stadionu Arena Z` dežele in njegovi okolici je bilo sinoči čutiti tudi preko televizijskih ekranov. Nogometaši Celja so lovili priložnost, da prvič v stoletni zgodovini kluba osvojijo naslov državnega prvaka. Na poti do cilja jim je stala ljubljanska Olimpija, ki bi, če bi ji uspelo, naslov osvojila tretjič v zadnjih petih letih. A sreča je bila na strani rumeno-modrih, ki so kljub izenačenemu izzidu, 2 proti 2, na koncu visoko v zrak dvignili pokal zmagovalcev. Zadela sta Luka Kerin in Dario Vizinger. Trener Dušan Kosič po tekmi ni skrival zadovoljstva in je poudaril, da je izjemno ponosen na svoje varovance, a da bo po zasluženem slavju treba kaj hitro znova začeti z delom, saj je nogomet nikoli dokončana zgodba.

Trenutki preden so Celjani visoko v zrak dvignili pokal državnih prvakov. 

Naslov državnega prvaka je za Celje toliko večja nagrada, saj celjski nogomet obeležuje 100-letnico organiziranega delovanja. Končna postavitev lestvice državnega prvenstva v sezoni 2019/2020 je sicer sledeča, na vrhu so Celjani z 69 točkami, na drugem iziroma tretjem mestu sta Maribor in Olimpija, ki sta oba osvojila po 67 točk, na četrtem mestu je Mura s 56 točkami, na petem pa Aluminij iz Kidričevega s točko manj. Na lestvici si sledijo po vrsti še Bravo, Tabor Sežana, Domžale, Triglav in velenjski Rudar. (NS)

Kdor čaka, dočaka.