maj 27, 2023

Dobovec znova na tronu slovenskega futsala

Futsal klub Dobovec je vnovič osvojil naslov državnega prvaka v futsalu. Na sinočnji tekmi v Rogaški Slatini so s 7 proti 0 nadigrali ekipo Silika in finalno serijo dobil s 3:0 v zmagah.

Sinočnje slavje v Rogaški Slatini (foto: FK Dobovec)

Dobovec je zadnja leta že trdno zakoreninjen na vrhu 1. slovenske futsal lige. Tokratno tekmo sta zaznamovali dinamična igra in izjemna motiviranost domačinov. Mrežo nasprotnikov sta po dvakrat zatresla Antonio Lucas Santos in Rok Mordej, po enkrat so zadeli Kristjan Čujec, Vedran Matošević in Niko Cesarec.

Trener Kujtim Morina je po koncu tekme povedal, da so si novega naziva zelo želeli: "Pred današnjo tekmo je bila med igralci taka energija, da mi je bilo jasno, da ne moremo izgubiti. Malce sem jih celo moral brzdati, da ne bi izgoreli v želji." Ob tem je Morina spomnil tudi na težke izzive, ki so jih doleteli tekom sezone: "Že v najavi za to tekmo sem spomnil na tekmo v Sevnici in poraz. Padli smo nizko ... zelo nizko. Po boksarsko bi lahko rekel, da so nas zrušili, niso pa nas „knokavtirali“. Vsi so pričakovali in hoteli, da Dobovec „pade“. Pa saj to je normalno, ker naša dominacija je že predolga. Iskali so naše napake, slabe točke, kritizirali so nas. Ta naslov je najlepši možen odgovor za vse.“

Dobovec je po številu osvojenih naslovov prvaka na drugem mestu; več jih ima le Litija, ki je naslov osvojila desetkrat. V novi sezoni 2023/2024 bo Dobovec Slovenijo zastopal v futsal ligi prvakov. (ViP)

Galerija slik