april 26, 2024

Mesec športa v Rogaški Slatini vabi športnike in navijače

Eden od dogodkov bo tudi v soorganizaciji našega radia

V Rogaški Slatini se pripravljajo na mesec športa. Lani je prinesel štiri dogodke, letos jih bo šest – Bobrovo bicikliranje, Afroditin tek s Štajerskim valom, kolesarska dirka po Sloveniji, Festival športnega filma, evropsko in svetovno prvenstvo v metanju vrečk v luknjo ter ženski teniški turnir.

Utrinek z enega od minulih Afroditinih tekov s Štajerskim valom. (Foto: arhiv Štajerskega vala)

Kolesarjenje po ravnini ali na Boč
Prvi dogodek meseca športa bo Bobrovo bicikliranje 18. maja. Zavod za turizem in kulturo Rogaška Slatina na kolesarsko druženje po ravninski trasi vabi vse generacije, posebej primeren je dogodek za družine, tisti bolje pripravljeni kolesarji pa se bodo lahko povzpeli na Boč. Lidija Jančič podrobneje razlaga:

Bobrovo bicikliranje bo letos tretjič, še več o njem izveste TUKAJ.
Mesec športa so na novinarski konferenci predstavili Lidija Jančič iz Javnega zavoda za turizem in kulturo, župan Branko Kidrič in Doroteja Mijošek iz Kozmetike Afrodita. (Foto: Štajerski val) 

Afroditin tek s Štajerskim valom – tek, pohod, vozičkanje

Na prvi junijski dan pa bodo Rogaško Slatino zavzeli tekači in pohodniki – na že 7. Afroditinem teku s Štajerskim valom. Prinaša tekmovalni tekaški trasi na 5 in 10 kilometov ter netekmovalni tek na 1 kilometer. Lani sta se dogodku pridružila še pohod na Janino ter vozičkanje – dogodek za mamice, očke, babice in dedke, ki se bodo družili na sprrehodu z otroškimi vozički. Doroteja Mijošek je na novinarski konferenci povedala:

Podrobnosti o Afrodiotinem teku in prijave najdete TUKAJ.

Kolesarska dirka za promocijo mesta in občine
Sredi junija bo v Sloveniji profesionalni kolesarski dogodek, kolesarska dirka Po Sloveniji. Rogaška Slatina pri njej sodeluje desetič, šestič bo gostila etapni cilj, in sicer druge etape, ki bo 13. junija. Župan Branko Kidrič o pomenu takšnega dogodka, ki ga bosta po televiziji prenašala nacionalna televizija in Eurosport, pravi:

Dirka, na kateri tekmujejo tudi najboljši svetovni kolesarji, je sicer velik organizacijski zalogaj, med drugim bo za varnost skrbelo okoli 100 prostovoljcev.
Dogodki pod okriljem meseca športa. (Foto: Občina Rogaška)

Šport in film
Šport bodo v Rogaški Slatini povezali tudi s sedmo umetnostjo, v drugi polovici junija bo namreč 3. Festival športnega filma. Na ogled bodo filmi, povezani s športom, z vsega sveta, ob tem pa bo še različno športno dogajanje. Športna zveza Rogaška bo znova pripravila olimpijski dan. Podrobneje bodo festival še predstavili, o lanskem lahko več preberete TUKAJ.

Metanje vrečk v luknjo in tenis
V Rogaški Slatini pa bosta še dve novosti. Med 20. in 22. junijem bo 1. evropsko in svetovno prvenstvo v cornholu, gre za disciplino metanja vrečk v luknjo na leseni deski. Konec julija in v začetku avgusta pa bo mesto stekla in vode gostilo še en tekmovalni dogodek – ženski teniški turnir ITF WTT.

Župan Branko Kidrič o pomenu dogajanja, združenega pod imenom mesec športa, pravi:



V Rogaški Slatini bo občutiti tudi olimpijski duh. 25. maja bo v mesto prišla olimpijska bakla. (AD)