november 4, 2022

Tudi v Celju ženska evropska rokometna smetana

Slovenija bo v manj kot treh mesecih prizorišče novega velikega športnega tekmovanja. Po moškem svetovnem prvenstvu v odbojki, se danes začenja še 15. žensko evropsko prvenstvo v rokometu, ki bo do 20. novembra. Soorganizatorici sta poleg Slovenije še Severna Makedonija in Črna gora. Tekme pa bodo tudi v naših krajih, v celjski dvorani Zlatorog, prva že nocoj.

V celjski dvorani Zlatorog bodo tekme skupine B, kjer bodo poleg Slovenk igrale še Danke, Švedinje in Srbkinje. (Foto: FB EHF Euro)

Za lovoriko na ženskem evropskem prvenstvu v rokometu se bo borilo 16 reprezentanc, ki so v prvem delu tekomovanja razdeljene v štiri skupine. V skupini A, kjer bodo tekme v Ljubljani, bodo igrale Norvežanke – aktualne evropske prvakinje, Madžarke, Hrvatice in Švicarke. Tekme skupine B bodo v Celju, poleg slovenskih rokometašic so v skupini še Danke, Švedinje in Srbkinje. Skupina C bo igrala v Skopju, tam se bodo za preboj v drugi del tekmovanja borile Francozinje, Nizozemke, reprezentantke Severne Makedonije in Romunke. Skupina D bo tekme prvega dela igrala v Podgorici, tam se bodo pomerile Poljakinje, Črnogorke, Nemke in Španke. V drugi del tekmovanja se bodo uvrstile po tri najboljše reprezentance iz vseh štirih skupin.

Naše rokometašice bodo na tekmah, ki jih bodo odigrale v Celju, vesele spodbude s tribun. Prva tekma Slovenke čaka že nocoj ob 18. uri, ko jim bodo v dvorani Zlatorog nasproti stale Danke. Naslednja tekma jih čaka v nedeljo, 6. novembra, ko se bodo pomerile proti Švedinjam, v torek , 8. novembra pa bodo igrale še proti reprezentantkam Srbije. O enem največjih ženski športnih dogodkov pri nas, smo se pogovarjali z ambasadorko dogodka v Celju, Katarino Karlovšek. Poklical jo je Aleksandar Radić, prisluhnite jima v spodnjem posnetku. (NS)