februar 19, 2016

Tajfun in Zlatorog brez pokalnega finala

Finale košarkarskega Pokala Spar bo minil brez predstavnikov s Celjskega. Šentjurski Tajfun je v polfinalu izgubil s Krko, laški Zlatorog je šokirala Lastovka.

Tajfun je v četrtfinalu premagal Šenčur, Krka je bila premočna. Šentjurčanom je finale pokala Spar preprečila že lani, a so se Šentjurčani maščevali v polfnalu državnega prvenstva.

Krka na krilih
Krka, lanskoletna pokalna zmagovalka, je silovito začela polfinale in proti Tajfunu, državnem prvaku, hitro povedla z 20:5. Vodila je vso tekmo, najvišja razlika je bila 20 točk, končni rezultat pa je bil 87:75. "Ključnih je bilo uvodnih pet minut, ko je Krka dobila krila, potem pa jim je bilo enostavno veliko lažje igrati. Na to je vplivalo več različnih dejavnikov, svojim fantom pa nimam kaj očitati. Borili so se do zadnje minute, ampak proti koncu so Novomeščani tekmo na takšen ali drugačen način nadzorovali," je po tekmi za KZS dejan trener Šentjurčanov Dejan Mihevc. Pri Tajfunu je bil najučinkovitejši Dragiša Drobnjak s 15 točkami, Sandi Čebular jih je dal 13.

Igrali kot razbita vojska
V drugem polfinalu je bil izraziti favorit Zlatorog. A Laščane je šokirala domžalska Lastovka, novinka v prvi slovenski ligi. Potem ko je Zlatorog v torek in sredo v četrtfinalu obakrat premagal Olimpijo, mu je zmanjkalo moči in Lastovka, ki je vodila vso tekmo, je slavila za enajst točk, z 72:61. "Mi smo bili povsem neprepoznavni, igrali smo slabo, tako v obrambi kot v napadu. Očitno smo se povsem iztrošili na vseh tekmah z Unionom Olimpijo. Proti Lastovki več kot slabo igro nismo uspeli pokazati. Lastovka je imela več želje in volje, igrala je bolj pametno, poletno, zadevala je, medtem ko smo mi na parketu delovali utrujeno in kot razbita vojska," je povedal trener Laščanov Aleš Pipan.

Finale Krka – Lastovka bo v nedeljo v ljubljanski hali Tivoli, ki je gostila tudi oba polfinala. (AD)