november 19, 2018

V Rogaški bo treba še enkrat na volišča

Včerajšnje lokalne volitve v Rogaški Slatini so bile tudi v znamenju zapleta. A ne pri volitvah za župana, na njih si je že sedmi mandat zagotovil Branko Kidrič. Na enem od volišč je prišlo do nepravilnosti pri deljenju glasovnic za volitve v občinski svet.

V Rogaški je župan znan, Branko Kidrič je zmagal s skoraj 59 odstotki glasov, na rezultate volitev v občinski svet pa bo treba še počakati. (Foto: Štajerski val)

Zaplet v Spodnjem Negonju
Do nepravilnosti je prišlo na volišču v Spodnjem Negonju. Kot nam je pojasnil predsednik občinske volilne komisije Marjan Aleksič, je tamkajšnji volilni odbor 37 glasovnic za občinski svet, ki so bile namenjene za volivce iz 2. volilne enote, delil tako volivcem 2. kot tudi 3. volilne enote. Občinska volilna komisija je ocenila, da gre za nepravilnosti, ki bi lahko bistveno vplivale na izid volitev, zato je prekinila glasovanje za občinski svet. Glasovanje za volitve župana ter v svet krajevne skupnosti pa se je nadaljevalo. Ponovne volitve za občinski svet za 2. in 3. volilno enoto na volišču, kjer se je zgodila nepravilnost, bodo v nedeljo, 2. decembra. Takrat bodo na volišča znova odšli tudi v občinah, kjer v prvem krogu še ni bilo zmagovalca županskih volitev. Katere so to, preverite TUKAJ. (NS)