avgust 10, 2020

V Rogaški Slatini Festival mladih

V sredo bomo proslavili mednarodni dan mladih. V Rogaški Slatini mu posvečajo kar ves teden, s Festivalom mladih. Prinaša raznoliko zabavno dogajanje, osrednji dogodek pa bo javna tribuna mladih, na kateri bodo razpravljali o Strategiji za mlade v Rogaški Slatini, ki jo pripravlja slatinski mladinski svet.

Festival mladih v Rogaški Slatini je novost, pripravili so ga v parku pred nekdanjih hotelom Trst, kjer so imeli v začetku avgusta že tudi večer poezije in odprtje projekta Knjigobežnica. (Foto: FB Mladinski svet Rogaška)

Festival mladih so odprli to dopoldne, v parku pri starem hotelu Trst bo pestro vse do petka. Osrednji dogodek bo javna tribuna, prav na mednarodni dan mladih, v sredo. 12. avgusta. Mlade vabijo, da na njej spregovorijo o tem, česa si želijo v Rogaški in tako pripomorejo k sooblikovanju Strategije za mlade v Občini Rogaška Slatina. Barbara Rehar iz Mladinskega sveta Občine Rogaška Slatina razlaga:

Prinaša pa Festival mladih še ostalo, bolj sproščeno dogajanje. Na prostem, v parku, bo na voljo marsikaj:

Prav tako bodo ves teden filmske delavnice, na katerih bodo ustvarjali kratke filme, nanje bodo ovekovečili tudi dogajanje na Festivalu mladih.

Vse dogajanje na festivalu bo na prostem, pri čemer bodo v skladu z zdravstvenimi smernicami poskrbeli za varnost. Obiskovalce pa pozivajo, naj se jim pridružijo le, če so zdravi. Še podrobnejši program Festivala mladih v Rogaški Slatini najdete TUKAJ. (AD)