januar 3, 2020

V Slovenski Bistrici obnova športne dvorane ter nov plezalni center

V Slovenski Bistrici bodo v prihodnjih dveh letih izvedli dve pomembni športni naložbi – obnovili bodo Dvorano Bistrica, h kateri bodo dogradili prizidek, ter zgradili nov plezalni center. Pridobitvi sta skupaj vredni nekaj več kot 7 milijonov evrov.

Dvorana Slovenska Bistrica bo dobila novo podobo, ob tem jo bodo tudi povečali. (Foto: KS Pohorskega odreda)

Dvorana za šport in ostale prireditve
Večino denarja bo Občina Slovenska Bistrica zagotovila v občinskih proračunih v letih 2020 in 2021. Občinski svet je za naložbi pred kratkim potrdil investicijska projekta. Dvorana Bistrica, ki je bila zgrajena leta 1986, je nujno potrebna obnove. V prvi vrsti je dotrajana, včasih celo nevarna za porabnike, saj so leta intenzivne uporabe pustila posledice. Irena Jereb, vodja občinskega oddelka za družbene dejavnosti, pravi:

 

Skica obnovljene dvorane s prizidkom. (Foto: gradivo Občine SB)

Plezalni center ob dvorani za zimski šport

V Slovenski Bistrici bodo ob tem dobili še nov plezalni center. Ker v obnovljeni dvorani ne bo več prostora za plezalno infrastrukturo, so sprejeli odločitev, da ga bodo zgradili v športnem parku ob dvorani za zimski trening. Objekt bo visok 18 metrov, v njem bodo stene za vse plezalne discipline. Sodobni center bo omogočal tudi izvedbo tekem svetovnega pokala:

Skica načrtovanega plezalnega centra. (Foto: gradivo Občine SB)

Naložbi sta vredni približno po 3,5 milijona evrov, pri obeh projektih načrtujejo tudi sofinanciranje Fundacije za šport. (TA)