julij 30, 2015

V Šmarju pri Jelšah modra cona

Na najbolj obremenjenih parkiriščih v Šmarju pri Jelšah bodo vzpostavli modro cono. Parkiranje bo še naprej brezplačno, a omejeno na največ dve uri.

Parkirno uro je treba v avtomobil odložiti na vidno mesto.

Lažje po opravkih
V modri coni bodo parkirišča v središču Šmarja pri Jelšah, kjer je zaradi različnih upravnih služb in podjetij velika gneča. Predvsem zato, ker številni vozniki avtomobile tam puščajo ves dan. „Z omejitvijo parkiranja za največ dve uri bomo omogočili uporabnikom storitev lažji dostop do upravnih organov,“ pravi župan Stanko Šket in dodaja, da imajo zaposleni v teh službah za celodnevno parkiranje na voljo še dovolj ostalih parkirnih prostorov. Ukrep bodo predvidoma vzpostavili septembra. 

V modri coni osem parkirišč
V modri coni bo okoli 65 parkirnih prostorov na osmih parkiriščih, označeni bodo z modro barvo in tudi s tablo. V občinski upravi poudarjajo, da bo parkiranje še naprej brezplačno, a v modri coni bo avto mogoče pustiti za največ dve uri. Vozniki bodo s posebno parkirno uro, ki jo bodo pustili na vidnem mestu v avtomobilu, označili uro začetka parkiranja. Uro bodo gospodinjstva v občini dobila brezplačno, dodatne bo mogoče kupiti za slab evro. Takšen sistem parkiranja že imajo v sosednji Rogaški Slatini, kjer se je izkazal za učinkovitega. V Šmarju pri Jelšah bodo v modri coni med drugim parkirišča pri občinski stavbi, pošti in Hramu ter nekaj parkirišč pri zdravstvenem domu. (AD)