marec 15, 2022

Ana Protner - nova Vinska kraljica Slovenije

Slovenija ima novo vinsko kraljico. Krono so nadeli 24-letni Ani Protner iz Malečnika pri Mariboru.

Vinski kraljici Slovenije so krono nadeli minuli petek. (Foto: Jure Zauneker)

Vinsko kraljico Slovenije so okronali na petkovi prireditvi v Radencih. Krono sta Ani Protner nadela kmetijski minister Jože Podgoršek in predsednik uprave Pomurskega sejma, ki organizira projekt, Janez Erjavec.

"Nova Vinska kraljica Slovenije prihaja iz vinorodne dežele Podravje, Mariborskega vinorodnega okoliša, natančneje iz Malečnika pri Mariboru. Njihova domača vinska klet pod imenom Hiša Joannes Protner obdeluje 13 ha vinogradov, od tega polovico ekološko. Ana Protner je v delo z vinom vpeta že od malih nog. Nadaljuje ga tudi kot študentka. V letu 2020 je diplomirala na Turistici Portorož in se trenutno izobražuje na magistrskem študijskem programu, smer marketing – management na Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze v Mariboru. V letih 2018 – 2020 je bila tudi Mariborska vinska kraljica," so ob kronanju vinske krajice Slovenije sporočili iz Pumurskega sejma.

In kaj ob prevzemu lente pravi nova vinska kraljica? Prisluhni ji v spodnjem posnetku, poklicala jo je Jasmina Levičar:



Iz Pomurskega sejma so še sporočili, da bo uradno vino vinske kraljice Slovenije 2022 renski rizling. "Gre za vrhunsko belo vino z zaščitenim geografskim poreklom, suho, letnik 2019, vinorodni okoliš Štajerska Slovenija, lastna trgatev in polnitev Vino Piramida Maribor z.o.o. pokrovitelja Boštjana Protnerja, hiša vin Joannes iz Malečnika."