december 23, 2022

Če ni snega, gredo Božički na kolo

Božički na kolesih na današnji predbožični petek razveseljujejo otroke v vrtcih ter starejše v domovih starejših v Šentjurju, Šmarju pri Jelšah in Šentvidu. Pa tudi vse, ki jih srečajo na njihovi poti. Tradicionalno so svojo akcijo začeli pri našem radiu.

Božički na kolesih - akcija ljubiteljev kolesarjenja, združenih v Šentjursko rundo. (Foto: Štajerski val)

Božički na kolesih so prav posebna atrakcija. Letos se jih v živo rdeči opravi, košatih brad ter z lučkami in zvončki zbralo okoli 40. med njimi pa so bile tudi simpatične Božičke.

Z akcijo pred božičem zdaj že tradicionalno razveseljujejo. Na svoji poti bodo obiskali vrtce v Šentjurju, Šentvidu in Šmarju pri Jelšah ter šentjurski in šmarski dom starejših ter delili sladke dobrote.

Svoje kolesarsko popotovanje so začeli izpred našega radia, kjer smo Božička Davorja in Božičko Anjo tudi povabili pred naš mikrofon. Božiček je med drugim naši VIP gostji, Kristini Miler, zmagovalki šova Sanjski moški, podelil čudovite vrtnice, mimogrede pa je priskrbel še darilo za deklico Loreno. Prisluhnite v spodnjem posnetku, prilagamo pa tudi nekaj fotografij današnjega super obiska in video Božičkov na kolesih.





Galerija slik