april 20, 2024

Celjska bolnišnica išče prostovoljce

Njihovo delo bo druženje, pogovor, branje ...

Splošna bolnišnica Celje išče prostovoljce, ki so del svojega časa pripravljeni nameniti prostovoljnemu delu. Njihovo poslanstvo v bolnišnici bo predvsem druženje z bolniki in tako popestritev časa, ki v bolnišnici ponavadi teče bolj počasi.

Za zdravstveno oskrbo bodo seveda skrbeli zdravstveni delavci, delo prostovoljcev pa bo krajšanje časa in moralna podpora. (Foto: Pixabay)

Prostovoljci bodo predvsem krajšali čas bolnikom na oddelkih s pogovorom, branjem in igranjem družabnih iger, nudili jim bodo spremstvo na sprehodih ter čustveno in moralno podporo. Prav tako bodo pomagali predvsem starejšim ljudem ali ljudem s težavami pri gibanju, ki prihajajo na ambulantne preglede in so brez spremstva. Podrobneje o pomenu prostovoljstva v bolnišnici razlaga koordinatorka prostovoljcev v celjski bolnišnici Inge Kobe:

In kdo lahko postane prostovoljec?

Vsi, ki bi želeli postati prostovoljci, pokličite na telefonsko številko (03) 423 30 72 ali pišite na mail naslova: inge.kobe1@sb-celje.si.

Bolnišnica bo vse prijavljene povabila na pogovor, da vam naloge še podrobneje predstavijo ter da skupaj dorečete obseg in način prostovoljnega dela. (AD)