julij 17, 2023

Šmarčanka na obisku: pili smo kavo in plesali

DRUGA JUTRANJA KAVA – Na današnji ponedeljek smo se ob njej pogovarjali o plesu. Z nami je bila Šmarčanka Katarina Ratej, med drugim koreografinja vseh pesmi v muzikalu šmarskih osnovnošolcev Party do sm(a)rty. V teh počitniških dneh pa plesnih korakov uči tudi počitnikarje.

Katarini Ratej je jutranjo kavico skuhala Jasmina Levičar, ki je prevzela krmilo jutranjega programa, medtem ko sta Davor in Lovro na dopustu. (Foto: Štajerski val)

Katarina Ratej je zaljubljena v ples, predvsem hip hop, a zadnja leto jo, kot pravi, vse bolj osvajajo tudi latinsko-ameriški ritmi. Plesno znanje je iskala tudi čez lužo, v plesni meki, Los Angelesu. Rada se udeležuje tekmovanj in festivalov. 

Svoje plesno znanje tudi predaja na mlade v svojem domačem kraju, Šmarju pri Jelšah. Prav to popoldne bo imela plesno delavnico na počitniškem taboru. Veliko pohval pa je prejel tudi muzikal Mladinskega kulturnega kluba Netek, ki je ustvaril muzikal Party do sm(a)rty, v katerem igrajo, pojejo in plešejo učenci šmarske osnovne šole. Katarina je zaslužna za vse koreografije v muzikalu.

Nekaj plesnih korakov pa je med pitjem druge jutranje kave in klepetom naučila tudi Jasmino. Poglejte v spodnjem videu:

V spodnjem posnetku pa prisluhnite še pogovori ob ponedeljkovi drugi jutranji kavi.