december 31, 2023

Kam nocoj po kulturo in zabavo?

Bogato silvestrsko dogajanje

Silvestrovo si marsikdo zaželi preživeti na zabavah ali kulturnih dogodkih. Veliko takšnih priložnosti bo tudi v naših krajih, preverili smo, kje.

Kje lahko silvestrujete na prostem? (Foto: Pixabay)

V naših krajih bo tudi kar nekaj možnosti, da silvestrski večer preživite kulturno. V Slovenskem ljudskem gledališču Celje si lahko ob 19. uri ogledate domačo komedijo v maskah Paradiž.

V Žalcu bosta ob 19.30 v Domu II. slovenskega tabora z glasbenim stand-upom nastopila Perica Jerković in Robert Petan.

Z gledališko predstavo bodo leto ob 20. uri zaključili tudi v Velenju, v tamkajšnjem Domu kulture bo na ogled Burun-danga, predstava Gledališča Velenje.

Filmsko obarvan bo nocojšnji večer leta v Šmarju pri Jelšah: v kulturnem domu bo ob 19. uri na ogled biografski film o Napoleonu Bonaparteju, za obiskovalce pa pripravljajo tudi zdravico s penino.

Veliko silvestrovanj na prostem

Tradicionalno bodo mnogi zadnje ure leta odštevali na prostem. V Celju bodo na Krekovem trgu silvestrovali z zasedbama LPS in Zvita feltna, v Rogaški Slatini bodo pa polnoč pri gasilskem domu PGD Rogaška Slatina pričakali z ansamblom Unikat, prav tako pri gasilskem domu pa v Podčetrtku z ansamblom Posluh. V Bistrici ob Sotli bo pod kozolcem pri občini igral ansambel Občutek. Konjičani bodo v novo leto skočili na Mestnem trgu z SOS kvintetom. Tudi v Žalcu bodo silvestrovali, Power Band bo zbrane zabaval na Šlandrovem trgu, odprto bo tudi drsališče.

Tidi če boste novo leto pričakali doma, ne bo prav nič narobe. Bodite v družbi Štajerskega vala, Katja Žvikart bo vaša gostiteljica, kaj vse pripravlja, preverite TUKAJ. (ViP)