september 3, 2023

Naši počitnikarji prvi september pričakali na Braču

Poletje se počasi poslavlja, zadnje avgustovske dneve pa smo izkoristili za potepanje po sončnem Braču. Tokrat so bili na oddihu v Waterman Supetrus Resortu kar trije avtobusi naših počitnikarjev, skupaj pa smo tudi tokrat plavali, se zabavali in odkrivali otok.

Veselo je bilo na Braču! (Foto Štajerski val)

Popotniki avgustovskega dela vesele karavane smo prve sončne žarke ujeli že daleč v Dalmaciji … tik pred Splitom. Naš vodnik je bil Srečko Lovrenčič, kot predstavnica Štajerskega vala sem skupino spremljala Andreja Kukovič, da smo se vsako jutro dobro razmigali, pa je skrbela Simona Bedenik. Za zabavo in glasbo sta pridno skrbela Darko Mlakar in Zmago Ojsteršek iz dua Mali greh. Jutra smo začenjali z umirjeno telovadbo in pozdravom soncu …. skupaj smo raziskovali mesto Supetar, pa širše otok Brač, se povzpeli na Vidovo goro, obiskali starodavno kamnito vasico Škrip, se založili z odličnimi ročno izdelanimi mili družinskega podjetja Fini Sapuni Šantič, si ogledali klesarsko šolo v Pučišću, raziskovali najlepše plaže s slovitim Bolom na Braču, obiskali sosednji otok Hvar, se pomerili v pikadu in balinčkih, se veliko smejali, pogovarjali in čisto pozabili na vse težave in delo, ki čakajo doma. Skratka, pravi dopust!

Organizatorka Nevenka Švener je poskrbela za nekaj dodatnih presenečenj, med drugim za lične bele klobučke, ki so nam v vročih poznopoletnih dneh prišli še kako prav. V enem od veselih večerov nas je obiskal svetovni prvak v igranju na diatonično harmoniko Robert Goter, v sredinem večeru pa so nas s klapskimi napevi razvajali pevci iz Klape Pastura. Vsak dan posebej se je ogromno dogajalo in naša družba je postala ena velika, glasna, nasmejana družba, katere člani smo se na razpotju poti vsak k sebi domov močno stiskali v objeme in si obljubili, da se kmalu spet srečamo. Sinoči smo se zadovoljni in polni lepih vtisov vrnili domov in si obljubili, da se kmalu spet vidimo. Medtem pa smo štafetno palico dobre volje že podali naslednji skupini jesenskih popotnikov, ki je pravkar prispela na Hvar. Tudi njim lepe dopustniške dneve in srečno do srečanja. /AK/