marec 14, 2022

Pomladna Opatija vedno očara

Sobotni večer v Opatiji popestrila tudi Marko Vozelj in Til Čeh

Tradicionalni pomladni vikend v Opatiji s Štajerskim valom in Relax Turizem /Nevenka Švener Skupine/ je bil tudi tokrat odlična kombinacija potepanja, ležernega kofetkanja na soncu in zabave pozno v noč. Zadovoljne, nasmejane obraze naših popotnikov in skupinice prijateljev na sončnih terasah ob kavici smo srečevali na vsakem koraku. Sobotni večer sta popestrila tudi posebna glasbena gosta, šarmantni MARKO VOZELJ in žurer TIL ČEH. Ni dvoma, da nam bo Opatija ostala za vedno v najlepšem spominu.

Pomladni vikend ob dnevu žena v Opatiji je vedno poln presenečenj. (Foto: Nevenka Švener, Štajerski val)

Eden je šarmer ... Marko Vozelj.

In drugi žurer ... Tih Čeh.

Organizatorica pomladne Opatije Nevenka Švener z ekipo je tokrat z več koncev Slovenije proti kraljici Jadrana – Opatiji pospremila kar osem polnih avtobusov in že po poti je bilo na vsakem od njih čutiti, da smo Slovenci veseli ljudje, ki radi potujemo in se veselimo. Strani facebooka so postale naenkrat polne fotografij nasmejanih družb z avtobusov, ki so sporočale, da se veselijo najlepšega pomladnega vikenda ob morju, ki smo ga tokrat ob bližnjem dnevu žena še posebej napolnili z žensko energijo. 

Oba večera pa smo preplesali v eni najlepših opatijskih dvoran, v dvorani ROYAL.

Opatija je vedno pravi odgovor
Do petkovega prihoda na cilj je bilo v Opatiji sonce že visoko na nebu in je ob dobrodošlici, ki so nam jo pripravili v naših hotelih, prijazno pozdravilo pričakovanja polne udeležence naše tokratne obmorske avanture. Prav hitro smo poskrbeli, da je vsak od njih dobil ključe svoje sobe, po kratkem okrepčilu pa smo se po skupinicah odpravili raziskovat čudovito Opatijo, ki prevzame s svojimi očarljivimi hoteli, ozkimi ulicami, parki in čudovitimi sprehajalnimi potmi.

Opatija, ki ji pravijo tudi "Kraljica Jadrana", je mesto, ki ga človek preprosto mora obiskati in raziskati!

Čez dan raziskovanje in počitek, zvečer pa zabavaaaa!
V soboto smo se odpravili na izlet in degustacijo na kmečki turizem v notranjost Istre, seveda pa nismo odšli brez naših glasbenikov, ki so tudi tukaj poskrbeli za odlično vzdušje. Še vedno pa je ostalo dovolj časa, da smo se prijetno utrujeni naužili toplih sončnih žarkov na opatijskih terasah. Za dober začetek večera je poskrbel kozarček najboljše radgonske, na mizah pa so nas čakale sladke pops rožice izpod rok »naših cukerpekaric« z radijko Andrejo na čelu, vsako damo pa je čakala tudi čudovita vrtnica. 

Ni kaj, ob odlični glasbi tria Mali greh, ki sta se mu na odru pridružila še harmonikarja Simon in Primož, smo preplesali in prepeli ves petkov večer.

Sobotni večer je bil spet poln presenečenj, saj sta na odru ob triu Mali greh z nami žurirala in šarmirala tudi Til Čeh in Marko Vozelj. Ga ni med nami, ki bi ostal ravnodušen ob vsem, kar smo doživeli v tem večeru! Bilo pa je tudi veliko priložnosti za fotografiranje.

Nevenka Švener in Marko Vozelj z gostjama. 

Pridružili so se tudi radijci – tokrat Katja Rek, Darko Bezenšek in Andreja Kukovič.

Organizatorica Nevenka Švener je od ekipe v zahvalo za več kot odlično organizacijo prejela velik šopek rož in glasen, srčen aplavz cele dvorane!

Nedeljsko jutro je poskrbelo za nebo brez oblaka in prijetno, sončno vreme. Nekateri smo ga izkoristili za pohajkovanje po Opatiji, drugi pa za izlet do bližnjega svetišča Trsat. Eni in drugi pa smo se polni čudovitih spominov in prečiščenih, sproščenih misli zgodaj popoldne odpravili nazaj proti našim domovom.

Lepo je bilo v družbi Slovenije v malem, ki je skupaj preživljala čudovit pomladni vikend v enem najlepših obmorskih zdraviliških mest ob hrvaški obali. S toplimi objemi in obljubami, da se spet kmalu srečamo, smo se razšli. Še več utrinkov s pomladnega vikenda v Opatiji najdete na povezavi Nevenka Švener Skupine, Nevenka Švener pa že pripravlja nova potepanja in nove destinacije, ki jih bomo letos še lahko obiskali skupaj. Kmalu se srečamo, dragi prijatelji! /AK/

Fotografije: Nevenka Švener Skupine FB, Štajerski val.