junij 17, 2021

Poletje v Celju bo!

S poletno muzejsko nočjo se bo ta vikend tudi uradno začelo letošnje dogajanje projekta Poletje v Celju. Zaradi epidemiološke situacije bo nekoliko drugačno kot pretekla leta, a prinaša kar nekaj zanimivih dogodkov, tudi koncerte.

Dogajanje Poletja v Celju bo od 19. junija do konca avgusta. (Foto: Radio Štajerski val)

Potem ko je družabno življenje tudi v Celju v večjem delu lanskega leta krojila epidemija, trenutna situacija pred uradnim začetkom poletja vliva več optimizma. V Celju so tako pripravili program poletnega dogajanja. Kaj prinaša Poletje v Celju razlaga direktorica Zavoda Celeia Celje Milena Čeko Pungartnik:

Kljub preklicu epidemije ukrepi ostajajo in upoštevati jih bo treba tudi na dogodkih Poletja v Celju. Čeko Pungartnikova pravi:

Že to soboto bo torej v Celju pestro, med drugim se obeta Promenada okusov. Vodja projekta Slavko Dobnik:

Že nekaj let se Poletju v Celju pridružuje tudi pesniški Festival Izrekanja. Po napornem letu, ko je bilo kulturno dogajanje na stranskem tiru, se tudi pesniki veselijo ponovnega druženja in srečanja z občinstvom. Kaj pripravljajo, razlaga vodja festivala Kristian Koželj:

Festival Izrekanja bo v lapidariju ob Savinjskem nabrežju med 25. in 28. avgustom. Poletje v Celju se sicer tradicionalno zaključuje s srednjeveško prireditvijo na Starem gradu Celje. Glede na trenutno veljavne ukrepe, dogodek bo, a nekoliko okrnjen glede na pretekla leta. Več o letošnjem dogajanju najdete TUKAJ. (NS)