maj 6, 2022

V Podčetrtku 7. Festival vina in čokolade - kaj bo prinesel?

V Podčetrtku bo v soboto 7. Festival vina in čokolade. Predstavilo se bo 56 ponudnikov vinsko-čokoladnih pregreh. Spremljevalni program prinaša niz delavnic, kuharski šov Marka Magajne in izbor v peki najboljše sacher torte, prav tako tradicionalni izbor županovega vina, dobrodelni Debrin tekem in glasbeni program z duom BQL.

Na svoj račun boste prišli ljubitelji čokoladnih dobrot. (Foto: arhiv Radio Štajerski val)

Priložnost za promocijo vinsko-čokoladnega turizma
Festival vino in čokolada bo tudi letos temeljil na povezovanju kakovostnih ponudnikov vinsko-čokoladnih dobrot. Potem ko je bila prireditev lani zaradi protikoronskih ukrepov na prostem v Olimju, se letos znova seli v večnamensko dvorano Podčetrtek. Na 7. Festivalu vina in čokolade se bo v soboto predstavilo 56 ponudnikov iz vse Slovenije, pri čemer bodo imeli prednost kakovostni lokalni vinarji, je ob predstavitvi dogodka napovedal direktor Turizma Podčetrtek Boštjan Misja:

Festival vina čokolade je pomemben dogodek za promocijo kakovostnih lokalnih vin in priložnost za večjo prepoznavnost predvsem manjših vinarjev, ocenjuje član organizacijskega odbora Festivala vino in čokolada Matija Jagrič, sicer vodja prodaje v Hiši vin Emino.



Organizatorji Festivala vina in čokolade pričakujejo, da bo prireditev doprinesla k še večji prepoznavnosti turistične destinacije. (Foto: Radio Štajerski val)

Na Festivalu Vino in čokolada se bo po tradiciji predstavila tudi Čokoladnica Olimje, ki velja med turisti za zelo priljubljeno točko v kraju. Predstavnica čokoladnice Mateja Videtič pravi, da je pomen festivala v druženju, izpostavlja pa tudi priložnost za predstavitev njihovih novih izdelkov.

Da ima festival velik pomen za promocijo lokalnih ponudikov in turizma širši Slovenijo, je poudaril tudi župan občine Podčetrtek Peter Misja:

Za obisk festivala Vina in čokolade v Podčetrtku bodo morali odrasli odšteti 10 evrov, ob čemer bodo prejeli kozarec in 4 degustacijske kupone. Za otroke bo vstopnina 5 evrov, vključuje pa 3 degustacije kopune, še pojasnjuje Matija Jagrič.



Na festivalu bo zadišalo tudi po čokoladnih sladkostih Čokoladnice Olimje, ki se ponaša z čokoladnimi butiki po vsej Sloveniji. (Foto: Radio Štajerski val)

Zabavno-kulinarična doživetja za vso družino
Na festivalu pripravljajo, kot pretekla leta, pestro spremljevalno dogajanje za otroke in odrasle. Obetajo se z vinom in čokolado povezane delavnice, kuharski šov Marka Magajne in izbor županovega vina, obiskovalci bodo lahko že po tradiciji tekli na dobrodelnem Debrinem teku za Metulje Hrabrega srca, novost pa bo tekmovanje v pripravi najboljše sacher torte, ki jo bodo namesto z marmelado pripravili z "vinolado", razlaga članica organizacijskega odbora Festivala Vino in čokolada Karmen Cvirn, sicer predstavnica Mladinskega kulturno-turističnega društva Lepe strune:

Podrobnejši program Festivala vina in čokolade v Podčetrtku, ki je z leti prerasel v velik družaben dogodek in družinsko doživetje, si lahko ogledate TUKAJ. (SP)