avgust 4, 2023

10. festival dojenja tudi v Celju

Smo v tednu dojenja, ki ga po svetu obeležujemo od 1. do 7. avgusta. Jutri se bo dogajalo tudi v Celju.  Na festivalu Dojiva se - zaupam si, ki ga organizira Društvo Pod srcem, bodo s pomočjo strokovnjakov predstavili številne teme tega področja. 

Teden dojenja po svetu obeležujemo med 1. in 7. avgustom. (Foto: Freepik)

Društvo Pod srcem je v tednu dojenja tudi letos pripravilo festival Dojiva se – zaupam si. Letos obeležujejo jubilejnega, že desetega. Kot razlaga vodja celjskega dogajanja festivala Andreja Kolar dojenje ni vedno enostavno. Pri tem pomaga dobra informiranost, ki materi omogoči lažje reševanje izzivov. Še vedno pa sicer obstaja več mitov glede dojenja. Ob tem pravi:

Kot še dodaja podpore okolice ne potrebujejo le doječe ženske:

V društvu so že od torka organizirali brezplačna spletna predavanja na različne teme dojenja. Vrhunec festivala pa bo jutri. Dogajanje v živo bo na kar 14 lokacijah po vsej Sloveniji, tudi v Celju. Andreja Kolar o festivalu in celjskem dogajanju pravi:

Na dogodek vabijo pare, nosečnice, mamice, mlade družine in vse, ki se zavedajo pomena podpore. Pri festivalu sicer sodeluje več strokovnjakov, zdravstvenih domov in knjižnic:

Festival bo jutri, zaradi napovedanega slabega vremena, v Narodnem domu Celje. Ključne informacije o dogodku in ostale podrobnosti najdete na spletni strani veva.si in Facebook strani dogodka Festival dojiva - Zaupam si 2023 Celje. (KK)