junij 12, 2023

Celjska bolnišnica o rdečih številkah, kadrovskih težavah in dobrodošli novosti

V Splošni bolnišnici Celje so predstavili nekatere problematike, s katerimi se soočajo, med drugim nevključevanje zdravnikov specialistov družinske medicine in specialistov urgentne medicine v delo v Urgentnem centru Celje. Spregovorili so tudi o problematiki na radiologiji in poslovanju bolnišnice, ki je v rdečih številkah. So pa postregli tudi z dobro novico, novostjo na področju operacij srca.

V celjski bolnišnici so zagnali nov program kardiokirurgije. (Foto: Radio Štajerski val)

O pomanjkanju kadra in postkovidnem cunamiju bolnikov
V Splošni bolnišnici Celje znova opozarjajo na kadrovsko stisko. Pesti jih problematika nevključevanja zdravnikov specialistov družinske medicine in specialistov urgentne medicine v delo v Urgentnem centru Celje. To negativno vpliva na izvajanje rednih specialističnih programov v bolnišnici, predvsem na področju interne medicine, saj se morajo zdravniki interne medicine v veliki meri delati tudi v urgentnem centru. Direktor bolnišnice Dragan Kovačić:

Nujno bi bilo, kot poudarja tudi strokovni direktor celjske bolnišnice Radko Komadina, zdravnike interne medicine vrniti k delu v internističnih ambulantah, ki se soočajo s postkovidnim cunamijem bolnikov s hudimi boleznimi, ob tem pa ...

Prav tako so v celjski bolnišnici apel, naj pridejo na pomoč v celjski urgentni center, naslovili na specialiste družinske medicine.

Na radiologiji se razmere umirjajo
Direktor bolnišnice Dragan Kovačić in strokovni direktor Radko Komadina sta na novinarski konferenci spregovorila tudi o težavah na področju radiologije. Komadina je glede teme, ki je razburjala pred kratkim, in sicer nepravilnostih v zvezi z delom radiologov prek podjemnih pogodb, pojasnil:

Medtem ko so to področje uredili, pa upajo, da bodo v kratkem rešili tudi kadrovsko težavo. Trije radiologi so namreč pred kratkim bolnišnico zapustili, od lanskega leta pa je odšlo skupaj 5 radiologov.

Še dva radiologa upajo, da se bosta v bolnišnici zaposlila. Ob tem pa še vedno skrbijo tudi neodčitani izvidi, teh je na današnji dan še 1090. Direktor bolnišnice Dragan Kovačić pravi:

Dobrodošla novost na področju operacij srca
Je pa iz celjske bolnišnice tudi dobra novica. V soboto so v Splošni bolnišnici Celje opravili prvo operacijo v programu kardiokirurgije, ki je novost. Vodi ga koncesionar, priznani slovenski kardiolog Tomislav Klokočovnik:



Na današnji novinarski konferenci so sodelovali (od leve proti desni): dr. Tomislav Klokočovnik, direktor celjske bolnišnice dr. Dragan Kovačić in strokovni direktor bolnišnice prof. dr. Radko Komadina.

Računa, da bodo letos opravili okoli 140 operacij srca. Zdravniško ekipo, ki bo izvajala program kardiokirurgije, sestavlja zdravstveno osebje od vsepovsod, pravi Klokočovnik:

Bolnišnica v rdečih številkah
Ob robu današnje novinarske konference so v celjski bolnišnici predstavili tudi poslovanje v prvih mesecih letošnjega leta, spopadajo se z izgubo, pri čemer direktor Kovačić razlaga:



O razlogih za rdeče številke pravi: 



(NS)