september 8, 2023

Dan fizioterapije: tudi v službi delajte raztezne vaje!

Nasveti fizioterapevtke za bolj zdravo življenje in manj bolečin

8. september je svetovni dan fizioterapije. Glede na to, da se današnja družba vedno manj giblje, je to verjetno eden od poklicev, ki jih bomo v prihodnjih generacijah še toliko bolj iskali in potrebovali. Kaj pa lahko naredimo, da bomo čim manj potrebovali fizioterapevte? O preventivi in rednem gibanju smo spregovorili s fizioterapevtko iz konjiškega zdravstvenega doma.

Življenje je gibanje. Moramo si znati vzeti čas zanj! (Foto: Pixabay)

Fizioterapevti priskočijo na pomoč ob okrevanju po na primer različnih poškodbah in operacijah, ob odpravljanju bolečin in zdravljenju različnih gibalnih in ostalih težav. Potrebe po fizioterapevtih so vedno večje predvsem zaradi načina življenja v sodobnem času, ki ga zaznamujejo hiter tempo življenja, vse daljše delovne ure in mnogokrat pomanjkanje časa in volje za gibanje. A gibanje je pomembno! Zakaj? In kako si znati odtrgati trenutek tudi med službo, da se vsaj malo razgibamo? Kako pa ukrepati ob težavah s križem, ki tudi niso redkost?

Marsikateri nasvet je Andreja Kukovič poiskala pri fizioterapevtka iz Zdravstvnega doma Slovenske Konjice Nastji Sojč Rotovnik. Prisluhnite jima v spodnjem posnetku: