maj 18, 2021

Na Šmarskem v petek množično cepljenje - tudi za neprijavljene

Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah, ki deluje v šestih občinah šmarske upravne enote, je v soboto proti covidu-19 cepil vse, stare nad 18 let, ki so to želeli – prijavljene in neprijavljene. Za ta petek pripravlja še eno takšno akcijo.

Strokovnjaki pravijo, da bodo edino s cepljenjem uspešno premagali pandemijo covida-19. (Fotofrafija je simbolična, foto: Pixabay)

Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah je množično cepljenje širše populacije prvič pripravil v soboto, cepili so s cepivom AstraZenece. Strokovna vodja doma Lea Romih razlaga:

In odziv?

Takšno akcijo bodo tako izvedli tudi konec tega tedna, v petek. Nanjo bodo s SMS sporočili povabili vse, ki so prio njih že prijavljeni na cepljenje in so mlajši od 50 let ter niso kronični bolniki, pridejo pa lahko tudi tisti, ki se na cepljenje še niso naročili. Petkovo cepljenje bo v šmarski osnovni šoli od 15. do 20. ure, s cepivom AstraZenece. S seboj morate imeti zdravstveno izkaznico in osebni dokument.

V šmarskem zdravstvenem domu so vse ranljive skupine, torej starejše od 50 let ter kronične bolnike, ki so jih imeli na seznamih, že pocepili. Vseskozi pa prihajajo še nove prijave, tudi ta cepljenja tako nadaljujejo. Te skupine trenuto cepijo s Pfizerjevim cepivom. (AD)