junij 19, 2023

Pozor, v šmarskem zdravstvenem domu pomembna novost!

V Zdravstvenem domu Šmarje pri Jelšah se z današnjim dnem vključujejo v Dispečersko službo zdravstva v Sloveniji. To pomeni novost na področju nujne medicinske pomoči.

Nad nujno medicinsko pomočjo z dispečersko službo bdi država. (Foto: arhiv Štajerskega vala)

Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah zagotavlja 24-urno zdravstveno oskrbo v občinah Šmarje pri Jelšah, Rogaška Slatina, Rogatec, Podčetrtek, Kozje in Bistrica ob Sotli. Doslej so pacienti v primeru potrebe po nujni pomoči zaradi življenjsko ogrožajočih stanj lahko poklicali številko 112 ali pa na stacionarni telefon nujne medicinske pomoči šmarskega zdravstvenega doma, odslej pa bo nujno poklicati na številko 112.

»S klicem na 112 klic prevzamejo na ravni države in s tega naslova potem aktivirajo ekipe nujne medicinske pomoči iz našega ali pa katerega drugega zdravstvenega doma,« razlaga direktor šmarskega zdravstvenega doma Anton Zidar in pravi, da to pomeni tudi spremembo organizacije nujne medicinske pomoči:

Tako bodo, kot pravi Zidar, pridobili na hitrosti in kakovosti.

Dodaja pa, da številka 112 ostaja samo za klice v primeru nujnih, življenjsko ogrožajočih stanj, v ostalih primerih se je treba obrniti na osebnega zdravnika.

Še podrobnejše navodilo novosti je v spodnji razpredelnici:


Šmarski zdravstveni dom se v Dispečersko službo zdravstva v Sloveniji vključuje s ponedeljkom, 19. junija. (AD)