september 14, 2023

Slovenski divji festival v osrčju Kozjanskega parka

Na Kozjanskem se začenja tridnevni FesDivjal – slovenski festival divje hrane. Na njem boste lahko pridobili številna stara, uporabna znanja, ki pa so lahko še danes izjemno dobrodošla.

Delavnice bodo med travniki in sadovnjaki zavarovanega območja Kozjanskega parka. (Foto: Kozjanski park)

FesDivjal bo v samem osrčju Kozjanskega, letošnji bo drugi. Zavarovano območje Kozjanskega parka – velik eko visokodebelni sadovnjak ter okolica, ki jo odlikuje velika biotska pestrost – bo od petka do nedelje učilnica na prostem, kjer bodo najrazličnejše delavnice, predavanja, degustacije in srečanja, pa tudi na otroški program niso pozabili. Ob tem festival vabi tudi na stojnice številnih ekoloških ponudnikov.
Na festivalu divje hrane bo veliko prostora dobila kulinarika. (Foto: Kozjanski park)

Kot pravi vodja festivala Karmen Gajšek, bodo obiskovalci na festivalu divje hrane pridobili stara uporabna znanja o rastlinah, gobah in ostalem, kar nas obdaja in je nekoč predstavljalo temelj našega preživetja. »Prav vse, kar bo na festivalu, bo ekološkega izvora, naravnega, divjega ... Res se trudimo za trajnostno ponudbo in čim manj odpadkov. Cilj je doseganje prvinskosti, najlepših stvari za naš planet in za nas same,« poudarja.

Podrobneje je Karmen Gajšek festival predstavila v pogovoru, ki mu lahko prisluhnete spodaj, še več informacij in prijavnice pa najdete TUKAJ.