oktober 4, 2023

V iskanju rešitev za kadrovsko pomanjkanje na celjski urgenci

V Splošni bolnišnici Celje opozarjajo, da za zagotavljanje neprekinjenega zdravstvenega varstva v Urgentnem centru Celje nimajo dovolj lastnega kadra. Na včerajšnjem posvetu so skupaj z župani in direktorji zdravstvenih domov v Savinjski regiji skušali najti rešitve.

Prihodnji teden naj bi začela delovati strokovna skupina, ki se bo ukvarjala z organizacijo neprekinjenega zdravstvenega varstva na celjskem območju. (Foto: Štajerski val)

V Splošni bolnišnici Celje že dlje časa opozarjajo, da za hkratno zagotavljanje neprekinjenega zdravstvenega varstva v Urgentnem centru Celje ter nemoteno delo specialistične ambulantne dejavnosti na sekundarnem nivoju nimajo dovolj lastnega kadra. Zdravstvene domove v regiji in koncesionarje so zato pozivali, da jim pomagajo zapolniti delovišče za hitre preglede v urgentem centru, ker so njihovi zdravniki, predvsem s področja internistike, preobremenjeni, posledično pa v njihovih rednih ambulantah naraščajo čakalne dobe.

Včeraj so skupaj s celjsko občino v bolnišnici na to temo organizirali posvet, na katerega so povabili župane in županje ter direktorje in direktorice zdravstvenih domov v Savinjski regiji. Kot je po posvetu pojasnil direktor celjske bolnišnice Dragan Kovačić, so se dogovorili, da bo prihodnji teden delo začela strokovna skupina, ki se bo ukvarjala z organizacijo neprekinjenega zdravstvenega varstva na celjskem območju. Z direktorji zdravstvenih domov pa še, da bodo ti pregledali urnike svojih zdravnikov in jih morda napotili na pomoč celjskemu urgentnemu centru. (NS)