Bazeni pod stekleno kupolo v Laškem že 10 let

17.02.2018

Termalni center je prepoznaven predvsem po svoji stekleni kupoli. (Foto: Thermana Laško)

Za Thermano Laško je slovesen teden. V sredo, na valentinovo, so proslavili 10-letnico delovanja svojega Termalnega centra. Iz družbe ob tem sporočajo, da so lani povečali število nočitev in dobiček.

Bazeni, wellness, hotel in kongresni center
Termalni center so odprli 14. februarja 2008, v njem je 2.200 kvadratnih metrov vodnih površin, prepoznaven pa je predvsem po svoji stekleni odpirajoči se kupoli. 10-letnico so proslavili tudi z brezplačnim večernim kopanjem na valentinovo sredo. Sicer pa Thermano Laško sestavljajo še Wellness Spa Center, hotel s štirimi zvezdicami Thermana Park in Kongresni center Thermana Park Laško. Poudarjajo, da storitve temeljijo na več kot 150-letni tradiciji nekdanjega Zdravilišča Laško.

Lani dober milijon evrov dobička
Družba Thermana se je pred časom sicer znašla v težavah, leta 2016 je sledila prisilna poravnava. „Družba Thermana, d. d., ki je po številu zaposlenih največji zaposlovalec v občini Laško, saj zaposluje slabih 500 ljudi, je po uspešni prisilni poravnavi v letu 2016 v večinski lasti DUTB. Sledi zavezam in ciljem, določenim z Načrtom finančnega prestrukturiranja,“ dve leti kasneje sporočajo iz družbe n dodajajo, da danes dobro poslujejo. Lani so našteli skoraj 180 tisoč nočitev, kar je 5 odstotkov več kot leta 2016. Podatki kažejo tudi dobiček, lani ga je bilo več kot 1,1 milijona evrov oz. 20 odstotkov več kot predlani. V strukturi gostov 45 odstotkov predstavljajo tujci. (AD)
Štajerski val v sliki