april 14, 2023

Moškemu, osumljenemu nasilja v družini, zasegli več nabojev, smodnika in pirotehničnih izdelkov

Na Koroškem so policisti opravili hišno preiskavo pri moškem, ki so ga že pred tem obravnavali zaradi suma nasilja v družini. Našli so več nabojev, smodnika, pirotehničnih izdelkov, tudi prepovedano drogo. 

Pri preiskavi so policisti med drugim našli in zasegli več nabojev za različne vrste orožja. (Foto: PU Celje)

S Policijske uprave Celje sporočajo, da so nedavno na Koroškem opravili hišno preiskavo pri moškem, ki so ga že pred tem obravnavali zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilje v družini in mu izrekli tudi ukrep prepovedi približevanja. Pri preiskavi so našli in zasegli več kot 800 nabojev za različne vrste orožja, nekaj manj kot 500 cm vžigalne vrvice ter približno 260 g smodnika. Moški je imel tudi 30 različnih pirotehničnih izdelkov, katerih glavni učinek je pok, njihova uporaba v Sloveniji pa je prepovedana. Ob tem so mu zasegli manjšo količino prepovedane droge, najverjetneje kokaina.

Kot še sporočajo s celjske policijske uprave, bodo osumljenega, poleg dosedanjih ovadb, ovadili še zaradi suma storitve kaznivega dejanja nedovoljena proizvodnja in promet orožja in eksploziva. Sledita še prekrškovna postopka zaradi posesti prepovedanih pirotehničnih izdelkov in prepovedane droge. (KK)

 

 

Galerija slik