september 8, 2022

Poleti na Rogli manj prenočitev kot lani, a več kot poleti 2019

V Uniturju so z obiskom Rogle in Term Zreče v poletnih mesecih zadovoljni. Kaj pravijo številke ter kako se pripravljajo na jesen in zimo?

Kakšno je bilo poletje za zreški Unitur? (Foto: Štajerski val)

Poletje se preveša v jesen in tudi v podjetju Unitur, ki skrbi za turistično ponudbo na Rogli in v Termah Zreče, so potegnili črto pod poletno sezono. Kot pravi izvršna direktorica Barbara Soršak, so zabeležili dobrih 55.600 prenočitev.

To poletje se je, dodaja Soršakova, spremenila tudi struktura njihovih gostov:

Več nočitev tujih gostov je bilo to poletje tudi v primerjavi s poletjem leta 2019. Med tujimi so v minulih mesecih prevladovali turisti s Hrvaške, sledijo Italijani, Nizozemci, Madžari in Čehi.

Zdaj je pred njimi jesen, ko imajo navadno manj gostov - najmočnejši sta namreč poletna in zimska sezona, pravi Soršakova:

Pri tem dodaja, da je točno zasedenost v zadnjih letih težko napovedati vnaprej, saj se turisti navadno odločajo za rezervacije tik pred potovanjem.

Sicer pa se na Rogli te dni že lotevajo vzdrževalnih del na žičniških napravah in smučiščih. S prvim septembrom so začeli predprodajo sezonskih smučarskih vozovnic ponedeljek-petek za vse, ki so jih imeli že v minuli sezoni. Za vse druge smučarje se predprodaja začenja prvega oktobra. Priprvljajo pa tudi vse potrebno za začetek spomladanskih gradbenih del, ko bodo na Rogli začeli urejati Park Mašinžaga. Več o njem izveste TUKAJ. (TMG)