april 13, 2023

Terme Olimia bodo gradile družinski hotel in nove bazene

Terme Olimia iz Podčetrtka so v dobri poslovni kondiciji in z dobrimi obeti. Po uspešni zimski sezoni se pripravljajo na gradnjo novih bazenov v hotelu Breza, za vasjo Lipa načrtujejo nov družinski hotel, v Termah Tuhelj pa posodobitev bazenske recepcije, restavracije in spremljevalnih prostorov. V Auqaluni in Vodnem planetu se obetajo novi tobogani.

V Termah Olimia so v prvih treh mesecih leta uresničili več kot 60 tisoč komercialnih nočitev, kar je 16 odstotkov več kot enakem obdobju lani. (Foto: Radio Štajerski val)

V Brezi nov plavalni in relaksacijski bazen
Terme Olimia s hčerinsko družbo Terme Tuhelj začenjajo več milijonov evrov vreden naložbeni cikel. Velika naložba se po napovedih prokurista Vasje Čretnika obeta v njihovem najstarejšem hotelu Breza, kjer bodo povečali bazenski kompleks. “Zaradi potreb gledamo naprej in bomo v letošnjem letu začeli izgradnjo novega bazena za goste hotela Breza in za zunanje obiskovalce, ki se bo nahajal za hotelom Breza. V tem bazenskem delu načrtujemo en plavalni bazen in še en relaksacijski bazen za počivanje s termalno vodo,” napoveduje Čretnik in dodaja, da je projekt v fazi projektiranja. Gradnjo novih bazenov naj bi v hotelu Breza začeli pozno jeseni, dela pa želijo zaključili spomladi prihodnje leto.
V Hotelu Breza bo do prihodnje pomlade poleg obstoječega zdravilnega bazen na voljo še nov plavalni in relaksacijski bazen. (Foto: Terme Olimia)

Ideje za nov družinski hotel 
Snujejo pa v Termah Olimia tudi načrte za nov sodoben družinski hotel s posebno ponudbo za družine z otroki. Nov hotel bo napovedih Čretnika zrasel za ribniki med Aparthotelom Rosa in vasjo Lipa. Več podrobnosti o naložbi še ne more razkriti, saj je projekt še v fazi idejne zasnove. Kot je razvidno iz spletne strani Term Olimia, je za nov hotel razpisan javni natečaj za izdelavo projekte dokumentacije, vrednost projekta pa je ocenjena med 15 in 20 milijoni evrov. Če ne bo zapletov, se bo gradnja hotela najverjetneje začela v začetku leta 2024.
Nov hotel za družine z otroki bo zrasel med vasjo Lipa in Aparthotelom Rosa. (Foto: Radio Štajerski val)

Kmalu z lastno sončno elektrarno
V Termah Olimia je sicer po besedah Čretnika že v polnem teku gradnja nove sončne elektrarne. Naložba, s katero bodo terme zagotovile delno samooskrbo z električno energijo, naj bi bila zaključena do konca junija. V Podčetrtku so se lotili tudi posodobitve in izgradnje novih toboganov v vodnem parku Aqualuna, kjer bodo nove adrenalinske pridobitve gostom na voljo že ob odprtju nove poletne sezone.

Novosti tudi na bazenih v Tuhlju
Terme Olimia so vseskozi aktivne tudi v hčerinskem podjetju v Termah Tuhelj na Hrvaškem, kjer bodo po napovedih Čretnika obnovili in razširili bazenske dvorane, posodobili bazensko recepcijo, restavracijo in spremljevalne prostore. Novost se obeta tudi v bazenskem kompleksu Vodni planet, ki bo do začetka poletne sezone bogatejši za nov velik tobogan. (SP)