januar 17, 2024

Terme Tuhelj: 27 milijonov za nov naložbeni cikel

Hrvaške Terme Tuhelj so s sklenitvijo pogodbe z družbo MDK Građevinar d. o. o. uradno začele drugo fazo obsežnega naložbenega cikla, ki predstavlja največjo naložbo v zgodovini skupine Terme Olimia. V ta namen bodo v rekonstrukcijo zahodnega dela kompleksa vložile približno 27 milijonov evrov.

Takšne bodo leta 2025 prenovljene Terme Tuhelj. (Foto: Terme Olimia)

Na slovesnem podpisu pogodbe v Podčetrtku, na sedežu Term Olimia, lastnice Term Tuhelj, sta direktor Florjan Vasle in direktor podjetja MDK Građevinar d. o. o. Kruno Pavlinić oznanila začetek gradbenih del. Projekt, katerega zaključek je predviden v sredini leta 2025, predstavlja več kot zgolj gradbeno obnovo. Vrednost pogodbenih del znaša dobrih 12 milijonov evrov, kar je rekord v dosedanji zgodovini Term Olimia in Term Tuhelj. "V zadnjih 20 letih, odkar smo lastniki Term Tuhelj, smo v rekonstrukcijo, dograditev, izboljšavo vsebin in storitev ter izobraževanje zaposlenih vložili več kot 30 milijonov evrov, na kar smo izjemno ponosni. V letu 2024 nas čakajo novi investicijski izzivi, katerih uresničitev bo pripomogla k še boljši in kakovostnejši ponudbi naših term," je po podpisu pogodbe povedal Florjan Vasle, direktor Term Olimia.

Ob podpisu pogodbe direktor Term Olimia in Term Tuhelj Florjan Vasle in direktor podjetja MDK Građevinar d. o. o. Kruno Pavlinić. (Foto: Terme Olimia)

Zeleni naložbeni cikel
Nov investicijski cikel se je v Termah Tuhelj začel že sredi preteklega leta, ko so na obstoječem parkirišču zgradili lastno sončno elektrarno in kotlovnico na lesno biomaso. Novi zeleni projekti v letu 2024 pa bodo zajemali celovito prenovo zahodnega dela Term Tuhelj, razlaga eden od dveh direktorjev Term Tuhelj ter prokurist v termah Olimia Vasja Čretnik:

Čretnik napoveduje razširitev, rekonstrukcijo in posodobitev notranjih bazenov Vodnega planeta, posodobitev Sveta savn z novimi conami za sprostitev in novo restavracijo v sklopu bazena, ki bo namenjena gostom bazena in zunanjim obiskovalcem. Hkrati bodo uredili nov trg z zelenimi strehami, sprehajalnimi potmi in fontano ter recepcijo bazena za zunanje obiskovalce. Nov bo tudi nastanitveni objekt s 46 sobami, ki bo s toplim hodnikom povezan z ostalimi nastanitvenimi objekti. Vlagali pa bodo tudi v nadaljnjo digitalizacijo poslovanja in izobraževanje zaposlenih v smeri zelenega poslovanja.


Notranji bazeni Vodnega planeta v Termah Tuhelj bodo dobili novo podobo. (Foto: Terme Olimia)

Trajnostna naložba v prihodnost
Vrednost naložbe znaša preko 22 milijonov evrov, od tega bo 6,6 milijonov evrov financiranih iz sklada za okrevanje in odpornost. Načrtujejo, da bodo dela zaključena spomladi 2025. Naložba je usmerjena v uvedbo obnovljivih virov energije, povečanje energetske učinkovitosti in trajnostni razvoj. Terme Tuhelj bodo s tem korakom še dodatno utrdile svoj položaj na trgu in povečale učinkovitost upravljanja z viri. Čretnik je dodal: "Naši srednjeročni poslovni načrti in nenehna vlaganja v kakovost storitev so ključ do uspeha. Skupaj z matično družbo Terme Olimia gradimo eno najbolj zaželenih turističnih destinacij na celinskem delu Hrvaške."

Rekordna rast v letu 2023
Terme Tuhelj so v letu 2023 zabeležile skoraj 67.000 obiskovalcev, ki so ustvarili dobrih 165.000 nočitev, kar predstavlja 5 % povečanje v primerjavi z letom 2022. Prihodki so znašali 14 milijonov evrov, kar pomeni 19 % rast v primerjavi z letom 2022. (SP)


Nova naložba v Terme Tuhelj velja za največjo v zgodovini Term Olimia. (Foto: Terme Olimia)

Galerija slik