november 3, 2021

Hostel Gabronka znova odprl svoja vrata

Bistriški Hostel Gabronka je po nekajmesečnem zaprtju dobil novega najemnika – družino Gabron iz Hrastja pri Bistrici ob Sotli. Stroške obratovanja hostla bo pokrila občina, lastnica stavbe, ki si tako prizadeva za oživitev stavbe in središča kraja.

Hostel Gabronka v središču Bistrice ob Sotli nudi okoli 20 ležišč. (Foto: Mojca Valenčak)

Župan občine Bistrica ob Sotli Franjo Debelak je včeraj podpisal pogodbo z novim najemnikom Hostla Gabronka Jožetom Gabronom. Hostel je spomladi letos, ko je Mladinsko društvo Bistrica ob Sotli odstopilo od pogodbe, ostal brez upravljalca, zato je bil v minulih mesecih zaprt. Občina, lastnica zgradbe, je zdaj izbrala novega upravljalca, mlado družino Gabron iz Hrastja ob Bistrici, ki je oddajanje namestitev v obnovljeni vaški stavbi prepoznala kot poslovni izziv. Najemnica Nina Klavdija Gabron:


Bistriški župan Franjo Debelak ter najemnika Nina Klavdija Gabron in Jože Gabron ob podpisu pogodbe o predaji prostorov. (Foto: Mojca Valenčak)

Zaradi aktualnih epideioloških razmer se trenutno najbolj nagibajo k oddaji celotnega hostla, veseli bodo pa tako domačih kot tujih gostov, pravi Gabronova in dodaja, da je bilo doslej po namestitvah največ povpraševanja med enodnevnimi gosti.

Sodelovali bodo z lokalnimi ponudniki
Poti do gostov bodo navedbah najemnice iskali preko družabnih omrežij, v nastajanju je nova spletna stran, razmišljajo pa tudi o trženju preko posrednikov. In kakšna je cena namestitev? Za nočitev v hostlu je treba trenutno odšteti od 15 do 46 evrov na noč, odvisno od namestitve, pojasnjuje Gabronova.

Hrane v Gabronki trenutno še ni mogoče naročiti, se bodo pa po napovedih Gabronove pri oblikovanju ponudbe za prihodnje leto zagotovo povezali z domačimi gostinci in drugimi ponudniki lokalnih pridelkov in izdelkov.

Osnovne stroške obratovanja hostla, kot so plačilo elektrike, vode, ogrevanja … , za zdaj krije bistriška občina, najemnik mora poskrbeti za čiščenje in vzdrževanje objekta. Gabronova verjame v dobro sodelovanje tako z občino kot z vsemi ostalimi lokalnimi ponudniki. Želi, da Hostel Gabronka zopet zaživi in sprejme še veliko gostov, ki bodo odhajali zadovoljni in se tudi radi vračali v Bistrico ob Sotli. (SP)
Hostel Gabronka je občina Bisrica ob Sotli v minulih letih celovito obnovila in v njem uredila nočitvene kapacitete. (Foto: Mojca Valenčak)

Galerija slik