april 13, 2023

Pariz bo vedno Pariz v Laškem

Francoski plesno-glasbeni večer I. gimnazije Celje

Nocoj se bo mesto ob Savinji na francoskem plesno-glasbenem večeru spremenilo v mesto luči, ki nikoli ne izgubi šarma. Pričarali ga bodo plesalci, pevski solisti in glasbeniki I. gimnazije v Celju. 

Plesno-glasbeni večer bo nocoj ob 18. uri v Kulturnem centru Laško. Pridružite se mu lahko brezplačno. (Foto: FB I.gimnazija v Celju)

Francoski plesno-glasbeni večer, ki ga I. gimnazija Celje nocoj pripravlja v Kulturnem domu Laško, nosi naslov "Paris sera toujours Paris" ali "Pariz bo vedno Pariz". Ustvarjalci obljubljajo, da vas bodo s plesalkami, pevskimi solisti in glasbeniki pod vodstvom profesorja Petra Tovornika popeljali v to znamenito mesto s prav posebnim šarmom. Pravijo, da bodo v prireditvi združili bogato tradicijo francoskih in plesnih večerov, za vse ljubitelje petja, plesa, glasbe in francoščine. Ob tem bodo v avli laškega kulturnega doma pripravili še njihove izdelke v mednarodnem projektu Erasmus+, povabili pa vas bodo tudi, da poklepetate z njihovimi francoskimi partnerji v projektu, ki te dni gostujejo pri njih. O dogodku, francoskih večerih, ki imajo na najstarejši celjski gimnaziji posebno mesto in še marsičem se je Andreja Kukovič pogovarjala z mentorico francoskega krožka in profesorico francoščine Andrejo Lorenčak. Prisluhnite jima v spodnjem posnetku. (NS)