april 5, 2023

Bo naziv naj učiteljica šel v OŠ Bistrica ob Sotli?

Znanih je pet superfinalistov akcije »Učitelj sem, učiteljica sem!«. Med njimi je tudi učiteljica iz naših krajev, Vanja Kolar Ivačič iz Osnovne šole Bistrica ob Sotli.

Vanja Kolar Ivačič pri poučevanju veliko pozornosti posveča tudi digitalnemu opismenjevanju. (Foto: osebni arhiv)

O projektu »Učitelj sem, učiteljica sem!« smo že pisali TUKAJ, ko so izbirali nominirance. Zdaj je znanih pet superfinalistov, to so Jožica Frigelj iz OŠ Ketteja in Murna Ljubljana, Barbara Gradišnik iz III. gimnazije Maribor, Vanja Kolar Ivačič iz OŠ Bistrica ob Sotli, Jože Lango iz OŠ Majde Vrhovnik Ljubljana in Laura Mohorko Kumer iz OŠ Cirkulane–Zavrč.

Superfinalistka iz naših krajev, Vanja Kolar Ivačič, je učiteljica razrednega pouka, znanje predaja četrtošolcem iz Bistrice ob Sotli. »Zase pravi, da je učiteljica, pri kateri učenci razvijajo digitalne kompetence vrednotenja vsebin s sestavljanjem prepričevalne misije na Mars. Resnično se trudi, da omogoči prav vsakemu učencu napredek, ki ga je zmožen. Njeni učenci imajo višje razvite kompetence na področju digitalnega opismenjevanja. Vešči so rokovanja z digitalnimi napravami, zavedajo se nevarnosti na spletu, so ustvarjalni in kritični. Zavedajo se tudi pomena dobrih medsebojnih odnosov in skrbi za naravo. Vedno stremi k iskanju novih inovativnih pristopov, dobrih praks, zato se nenehno izobražuje tako doma kot v tujini,« razlagajo snovalci projekta »Učitelj sem, učiteljica sem!«.

Vanja Kolar Ivačič v svojem razredu. (Foto: osebni arhiv)

Kaj pa nam je o izboru, sebi, poučevanju in šolskem sistemu povedala za naš radio? Z njo se je pogovarjala Jasmina Levičar:

Kdo od superfinalistov bo dobil naziv naj učitelj ali naj učiteljica, bo dalo glasovanje, ki bo sestavljeno iz treh delov, med drugim bo od 24. aprila odprto tudi glasovanje javnosti. (AD)