oktober 14, 2022

Celje: Sandi Sendelbah v župansko bitko s koalicijo

Celje je dobilo četrtega županskega kandidata. To dopoldne je kandidaturo na novinarski konferenci predstavil Sandi Sendelbah, ki je skupni županski kandidat več strank, društva in civilne iniciative - skupaj tvorijo Koalicijo Celje je pomembno.

Sandi Sendelbah je četrti kandidat, ki se bo potegoval za župana Mestne občine Celje. (Foto: Radio Štajerski val)

Sandi Sendelbah je četrti, ki se podaja v bitko za županski stolček v Celju. Na lokalnih volitvah bo nastopil s stranko Lista Za Celje, je pa skupni županski kandidat strank Dobra država in Naša Dežela, ki bosta na lokalnih volitvah nastopili s svojo skupno listo kandidatov za mestni svet. Koalicijo Celje je pomembno sestavljata še Društvo za našo vas Lopata in Celjska civilna iniciativa. Predsednik stranke Dobra država Smijan Mekicar o povezovanju v koalicijo pravi:



Del Koalicije Celje je pomembno. Od leve proti desni: podpredsednik lokalnega odbora in predsednik stranke Dobra država Igor Gobec in Smiljan Mekicar, Sandi Sendelbah ter predsednik lokalnega odbora Naša dežela Jože Kerneža.

Sandi Sendebah, ki je kandidiral že na zadnjih županskih volitvah, pravi, da odločitev za ponovno kandidaturo ni bila lahka. Dodaja:

Eden glavnih poudarkov Sendelbahove predstavitve županske kandidature je med drugim, da se končno sprejeme občinski prostorski načrt. Pravi:

Ostali poudarki so med drugim še: izgradnja obvoznica sever-jug, ki bi obšla mestno jedro, večja vključenost občank in občanov pri odločanju o naložbah v lokalni skupnosti s t. i. participatornim proračunom, ter oživitev turističnih destinacij. Napoveduje še spremembo stanovanjske politike, pri čemer izpostavlja varovana stanovanja, izgradnjo vsaj dveh novih domov za starejše ter stanovanj za mlade z možnostjo odkupa. Spomnimo, ob Sendelbahu se bodo za županski stolček v Celju potegovali še: aktualni župan Bojan Šrot, Matija Kovač in Primož Brvar. (NS)