junij 21, 2023

Občina Dobje proslavila občinski praznik

22. julija praznuje občina Dobje. Osrednja slovesnost ob prazniku občine je bila že to nedeljo v Domu kulture Dobje, kjer so se s podelitvijo občinskih priznanj in nagrad poklonili najbolj zaslužnim občankam in občanom. Župan Franc Leskovšek je podelil tudi posebna županova priznanja izjemne dosežke na učnem področju.

Slavnostna podelitev letošnjih občinskih priznanj s kulturnim programom je bila v nedeljo v Domu kulture Dobje. (Foto: Boštjan Jager)

Občina Dobje je na včerajšnji slavnostni seji občinskega sveta, v Kulturnem domu Dobje, s podelitvijo občinskih priznanj in krajšim kulturnim programom proslavila letošnji občinski praznik. Župan Franc Leskovšek je občankam in občanom, ki so s svojim delovanjem pomembno zaznamovali utrip kraja, podelil tri priznanja občine. Prejeli so jih Helena Volasko, Marta Jerman in Peter Frece. Kot je v obrazložitvi nagrad povedal župan Franc Leskovšek, je Peter Frece priznanje prejel za uspešno delovanje na kulturnem in glasbenem področju.  


Peter Frece ob prejemu priznanja občine Dobje. (Foto: Boštjan Jager)

Doktorica Marta Jerman je priznanje občine Dobje prejela za aktivno delovanje na kulturnem področju in ohranjanje verskega življenja in vrednot, je pojasnil župan.


Marta Jerman ob prejemu priznanja občine Dobje. (Foto: Boštjan Jager)

Helena Volasko pa je priznanje prejela za vsestransko udejstvovanje v občini, je dejal Leskovšek.


Helena Volasko ob prejemu priznanja občine Dobje. (Foto: Boštjan Jager)

Na slovesnosti je Franc Leskovšek je podelil tudi posebna županova priznanja, prejelo jih je sedem učencev OŠ Dobje za izjemne dosežke na učnem področju. Najgrajeni so bili učenci Nina Gracnar, Uros Uduc, Julija Jazbec, Maja Fenko, Tea Selic, Zala Tovornik in Kaja Leskovsek. (SP)