julij 10, 2023

Ferdo Pak - človek, ki je v Rogaško prinesel prvo košarkarsko žogo

DRUGA JUTRANJA KAVA Tokratno drugo jutranjo kavo smo spili s SLAT'NSKO LEGENDO LETA 2023, Ferda Paka. Kraj je zaznamoval s steklom in športom. 

Ferdo Pak in Katja Žolgar, oba Slatinčana.

Ferdo Pak je naziv slat'nska legenda 2023 prejel pred dobrim tednom dni, ob njem so ta naziv posthumno podelili še Jožetu Plemenitašu, enemu od treh Jožetov, začetnikov našega radia. Podrobneje o tem smo že poročali TUKAJ

Ferdo Pak je sicer tesno povezan z dvema področjema, značilnima za Rogaško Slatino - steklom in športom. Zaposlen je bil v nekdanji Steklarski šoli Rogaška, za svoje industijsko oblikovanje stekla je prejel tudi številne nagrade. Še bolj je užival v ustvarjanju različnih skulptur iz stekla. Na področju športa velja za začetnika košarke v Rogaški Slatini, od koder je ta šport ponesel še v ostale dele Kozjanskega. Svojo sled je sicer pustil tudi v ostalih športih. "Vse žoge, razen vaterpolske, so me zasvojile. Igral sem praktično vse: košarko, nogomet, rokomet, tenis, pink ponk, vaterpola pa res nikoli ..." razlaga slat'nska legenda, ki ima še eno veliko ljubezen - potovanja. 

Ferdo Pak je bil to jutro pred našim mikrofonom, z njim se je pogovarjala Katja Žolgar. Prisluhnite jima v spodnjem posnetku.




Mladi Ferdo Pak med ustvarjanjem v Steklarski šoli Rogaška Slatina.