februar 24, 2021

ISKRA TEDNA izjava o dobrodelnosti Slovencev, ki je zgradila nov dom

Dobili smo novo ISKRO TEDNA. Med najbolj iskrivimi izjavami na našem radiu in na naši spletni strani jo vsak teden izberete poslušalci z glasovanjem prek spleta in v živo v radijskem etru. Tokrat vas je najbolj prepričala Simona Vrečko z izjavo, v kateri je izpostavila, da znamo Slovenci še vedno stopiti skupaj.

Prva finalistka za iskro tedna je bila izjava priljubljenega igralca Janeza Hočevarja – Rifleta, gosta našega radijskega srečanja. V zanimivem pogovoru je izpostavil tudi to, da se je bilo treba v igralskem poklicu že od nekdaj dobro znajti, tako je sam nekoč ljudi zabaval tudi na gasilskih veselicah. Peter Tomažič, generalni tajnik Slovenske karitas, je bil drugi finalist, ob začetku vseslovenske akcije 40 dni brez alkohola je predstavil nekaj podatkov o razširjenosti alkohola v Sloveniji, ki je velik problem. Za vaše glasove se je potegovala tudi izjava Simone Vrečko, članice Lions kluba Konjice Vita, vodje projekta dobrodelne akcije zbiranja denarja za družino Dolar s Stranic. V njej je izpostavila, da znamo Slovenci kljub težkim časom še vedno stopiti skupaj. Družina bo tako kmalu dobila nov dom.

Najbolj vas je tokrat prepričala izjava Simone Vrečko:Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, ožemalnik citrusov, namenil Nini Sešlar iz Slovenskih Konjic. Čestitke!

Iskra 6. tedna je bila izjava Judite Methans Šarlah

Prva, ki se je potegovala za vaše glasove, je bila izjava Janka Kosa, župana občine Žalec, o soočanju s krizo vrednot v koronačasu. Druga finalistka je bila izjava, ki jo je ob začetku vseslovenskega leta Josipa Ipavca izrekla Judita Methans Šarlah, vodja oddelka za družbene dejavnosti na občini Šentjur. V njej je v vseslovenskem letu Josipa Ipavca, posvečenem 100. obletnici njegove smrti, izpostavila, da je Šentjur zaradi skladateljev Ipavcev zibelka slovenske glasbe. Za vaše glasove se je potegovala tudi izjava slovenskega glasbenika Zorana Predina, ki je bil gost našega tokratnega nedeljskega srečanja. V izjavi je spregovoril o tem, katere pesmi ostanejo večne in katere gredo v pozabo. 

Poslušalci ste tokrat največ glasov namenili izjavi Judite Methans Šarlah:Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, opekač kruha, namenil Draganu Podovacu iz Šentjurja. Čestitke!

Iskra 5. tedna je bila izjava Barbare Podgrajšek

Iskro tedna ste izbrali med tremi finalistkami. V finalu so bile izjave vodje smučišča Janina in predsednika Smučarskega kluba Rogaška Leopolda Fürlingerja o ponudbi ob smučiščih v koronačasu, predsednika republike Boruta Pahorja o tem, kako pomembno je, da so politiki dober zgled ter lastnice frizerskega in kozmetičnega salona Studio B v Ločah Barbare Podgrajšek o negotovih časih za podjetnike in začaranem krogu koronakrize.

Največ glasov ste tokrat namenili izjavi Barbare Podgrajšek:

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, mešalnik za smoothie Iskra, namenil Anji Košič iz Vitanja. Čestitke!

ISKRA MESECA JANUARJA je izjava Ožbeja Pušnika 

Iskra 4. tedna je bila izjava Urške Topolšek Planinšek


Prva izmed tokratnih finalistk za iskro tedna je izjava predsednice uprave Thermane Laško Mojce Leskovar, ki ji je Združenje Manager na tradicionalnem januarskem srečanju podelilo nagrado Artemida. Prejmejo jo posameznice, ki so prebile stekleni strop in prvič prevzele najvišjo vodstveno funkcijo v družbi z več kot 50 zaposlenimi. Leskovarjeva je spregovorila o tem, ali se ženska težje povzpne na najvišja vodilna delovna mesta v podjetjih kot moški. Druga finalistka je izjava dr. Damjane Pondelek, strokovnjakinje za krizno komuniciranje in strateški menedžment, podjetja Urednica, strateški in krizni management. V njej je izpostavila pomen empatičnega vodenja v času epidemije. Za vaše glasove se poteguje tudi izjava Urške Topolšek Planinšek s Turistične kmetije Urška na Stranicah, o pomenu lokalno pridelane hrane. 

Poslušalci ste tokrat največ glasov namenili izjavi Urške Topolšek Planinšek:

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, konvektorski grelnik, namenil Leonidi Skale iz Rogaške Slatine. Čestitke!

Iskra 3. tedna je bila izjava Ožbeja Pušnika

Znova ste iskro tedna izbirali med tremi finalnimi izjavami. Upokojenka iz Šmarja pri Jelšah Blanka Kajba je spregovorila o tem, kaj bo najprej naredila, ko bo konec epidemije, ekološka kmetica Katarina Očko iz Laškega o odnosu do lokalnih pridelovalcev hrane v času prvega in drugega vala epidemije, prvošolec iz Gorice pri Slivnici Ožbej Pušnik pa se je veselil ponovne vrnitve v šolske klopi.

Rezultat je bil tesen, a največ vaših glasov je dobil Ožbej. Iskra tedna je ta izjava:

 

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, električni kalorifer, namenil Milici Tilinger iz Vojnika. Čestitke!

Ob tem spomnimo, da lahko do konca januarja še glasujete za ISKRO LETA 2020. Prisluhni jim in oddaj svoj glas ter se poteguj za lepo nagrado TUKAJ.

Iskra 2. tedna je bila izjava Vere Pečnik


Prva izmed finalistk za iskro tedna je bila izjava soustanovitelja Muzeja gasilstva Dravinjske doline Florjana Jančiča. V njej je izpostavil pomen gasilstva in gasilske dediščine. Za naziv iskre tedna se je potegovala tudi izjava ravnateljice Vrtca Šentjur Elizabete Jelen o upoštevanju protikoronskih ukrepov skozi otroške oči. Tretja finalistka je bila izjava o mladih in prihodnosti pokojnin. Izrekla jo je podpredsednica Zveze društev upokojencev Slovenije Vera Pečnik, gostja našega zadnjega nedeljskega srečanja. 

Največ vaših glasov je dobila Vera Pečnik. Iskra tedna je ta izjava:

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, konvektorski grelnik, namenil Stanislavu Preložniku iz Slovenskih Konjic. Čestitke!

Lanskoletne iskre tedna lahko najdete TUKAJ. Med vsemi mesečnimi zmagovalkami pa izbiramo tudi ISKRO LETA 2020. Prisluhni jim in oddaj svoj glas ter se poteguj za lepo nagrado TUKAJ.

Iskra 1. tedna je bila izjava Jožeta Sadra

Med finalistkami za prvo januarsko iskro tedna so bile tri izjave. Prvo je izrekel lastnik in direktor Hotela Špica iz Laškega Jože Sadar, kritično je spregovoril o pomoči države podjetjem med epidemijo novega koronavirusa. Druga finalistka je bila izjava poveljnika štaba civilne zaščite občine Šmarje pri Jelšah Alojza Stoklasa s svojo oceno leta, od katerega smo se poslovili. Tretjo pa je izrekel glasbenik Andrej Šifrer, o pravem prijateljstvu.

Največ vaših glasov je dobil Jože Sadar. Iskra tedna je ta izjava:

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, električni kalorifer, namenil Karmen Križnik Jokosenumi iz Kozjega. Čestitke!

Lanskoletne iskre tedna lahko najdete TUKAJ. Med vsemi mesečnimi zmagovalkami pa izbiramo tudi ISKRO LETA 2020. Prisluhni jim in oddaj svoj glas ter se poteguj za lepo nagrado TUKAJ.