september 9, 2022

Gojko Lončarič prejel najvišje priznanje občine Podčetrtek

Občina Podčetrtek se je na slovesnosti ob občinskem prazniku v Termah Olimia s podelitvijo občinskih priznanj poklonila letošnjim občinskim nagrajencem. Župan Peter Misja je podelil plaketo, priznanje, denarno nagrado in posebno županovo priznanje.

To so letošnji nagrajenci občine Podčetrtek z županom Petrom Misjo in podžupanom Markom Jurakom. (Foto: Foto Vito)

Lončarič: priznanje pomeni, da delamo prave stvari
Na slavnostni seji občinskega sveta se je občina Podčetrtek z županom Petrom Misjo v Hotelu Sotelia s podelitvijo občinskih priznanj in nagrad zahvalila občankam in občanom, ki so s svojim delovanjem pomembno prispevali k razvoju in utripu občine. Najvišje letošnje priznanje, plaketo občine, je prejel Gojko Lončarič iz Pristave pri Mestinju, za aktivno sodelovanje in svetovanje pri različnih projektih, ki vplivajo na razvoj občine Podčetrtek. Kot je po slovesnosti dejal Lončarič, mu podelitev plakete občine veliko pomeni:
  
Gojko Lončarič, ki je tudi dolgoletni občinski svetnik, je prejel plaketo občine. (Foto: Foto Vito)

Priznanje občine je posthumno prejel Miran Kovačič iz Pristave pri Mestinju, za uspešno opravljanje samostojne dejavnosti in nesebično pomoč sokrajanom ter društvom. 

Priznanje občine, ki ga je posthumno prejel Miran Kovačič, je na slovesnosti prevzela nagrajenčeva soproga, ga. Kovačič. (Foto: Foto Vito)

Denarne nagrade se je razveselilo Kulturno-umetniško društvo Emine iz Podčetrtka, za uspešno delo na področju kulturnega delovanja in promocije občine Podčetrtek. Nagrado sta prevzeli predsednica društva Mateja Peperko in umetniška vodja Vokalne skupine Emine Mihaela Pihler, ki je dejala, da je nagrada tudi vzpodbuda za nadaljnje ustvarjanje:

Kulturno-umetniško društvo Emine iz Podčetrtka je na področju kulture aktivno že šesto leto, občina je njihovo delovanje nagradila z denarno nagrado. (Foto: Foto Vito)

Misja je letos podelil tudi posebno županovo priznanje, za dolgoletno uspešno delo v turizmu ga je prejel direktor prodaje in marketinga ter prokurist v Termah Olimia Vasja Čretnik, ki ob prejemu priznanja ni skrival zadovoljstva:

Ob podelitvi je Čretnik poudaril, da je za uspešen razvoj turizma v destinaciji Podčetrtek zelo pomembno tudi odlično sodelovanje med občino in termami:


Vasja Čretnik pomembno sooblikuje razvoj turizma v Podčetrtku že več kot 20 let. (Foto: Foto Vito)

Misja: Ob investicijah pomembna tudi vlaganja v ljudi
Ob občinskem prazniku je župan Peter Misja spomnil na izjemno investicijsko leto v občini, saj je v polnem teku obnova gradu Podčetrtek, v zaključni fazi je izgradnja osrednje čistilne naprave, občina pa napreduje tudi prizadevanja za ureditev Turistično-rekreacijskega centra (TRC) Vonarje, gradnjo prizidka doma starejših in centra za promocijo podjetništva.

Ob naložbenih vlaganjih pa je Misja izpostavil, da na občini vseskozi veliko finančnih sredstev vlagajo tudi v ljudi, kar da se bogato obrestuje.

Nekaj utrinkov iz občinskega praznovanja v Podčetrtku najdete v spodnji foto-galeriji. (tekst: SP, foto: Foto Vito)
Župan Peter Misja poudarja, da so ob naložbah v infrastrukturo pomembna tudi vlaganja v ljudi. (Foto: Foto Vito)