junij 26, 2023

Gorica pri Slivnici kmalu bogatejša za park

Po nedavni ureditvi podjetniškega inkubatorja Aurea v Gorici pri Slivnici znova brnijo stroji. Ob krožišču v središču kraja nastaja spominski park Grasselli, posvečen znani trgovski rodbini. 

Projekt izvaja podjetje Vilkograd (foto: Štajerski val)

Rodbina Grasselli je bila trgovska družina, ki je s postavitvijo več objektov pravzprav definiriala kraj Gorica pri Slivnici. V povojnem času je bila družina politično deportirana v Avstrijo. Takrat še deček Robert Karl Grasselli je kasneje postal znan znanstvenik s področja kemijske tehnologije v Nemčiji in Združenih državah Amerike. Po njegovi smrti, leta 2018, se je njegova žena odločila, da v spomin na družinsko zgodbo v kraju postavi spominski park.

K projektu sta pristopili tudi Krajevna skupnost Gorica pri Slivnici in Občina Šentjur, slednja je prispevala tudi sosednje zemljišče, zato se bo park raztezal na nekoliko večji površini - okoli dva tistoč kvadratnih metrih. Kaj bo v parku, razlaga predsednik KS Gorica pri Slivnici Janez Palčnik:

Celoten projekt je vreden okoli 100 tistoč evrov, od tega bo Grasselijeva žena, po rodu sicer Nemka, investirala okoli 70 tisoč evrov, preostanek bosta primaknili lokalni skupnosti. Po končanju del bo park in njegovo upravljanje predano krajevni skupnosti. (ViP)

Galerija slik