maj 3, 2023

Kdaj pločnik ob glavni cesti skozi Dramlje?

Pred gradnjo je še veliko za postoriti

Krajani Dramelj so pred letom dni zbirali podpise pod pozivom državi in šentjurski občini, naj zgradita pločnik ob zelo prometni nevarni glavni cesti skozi naselje. Kako kaže projektu?

Hoja ob tej cesti je zelo nevarna. (Foto: arhiv - Lucija Jager)

Cesta je tudi šolska pot, zato je pločnik toliko bolj nujen. Prav tako se bliža začetek obsežne obnove avtocestnega odseka med Dramljami in Slovenskimi Konjicami – prvi del glavnine obnove glavnine obnove je napovedan za prihodnje poletje – promet na glavni cesti skozi Dramlje se bo takrat po pričakovanjih še povečal.

Izdelava projektov in odkupi zemljišč
Ker gre za državno cesto, nad projektom bdi Direkcija RS za infrastrukturo. »V teku je izdelava geodetskega načrta, prometne študije in idejne zasnove za pridobitev projektnih in drugih pogojev (IZP). IZP bo izdelan predvidoma do konca letošnjega maja. Nato sledi sestanek s predstavniki Občine Šentjur, na katerem bo izbrana optimalna varianta, ki bo podlaga za pripravo projektne naloge za projekt za izvedbo (PZI). V kolikor ne bo zapletov pri izboru izvajalca za izdelavo PZI projektne dokumentacije, je do konca leta predvidena izdelava PZI dokumentacije ter recenzija. V letu 2024 sledijo odkupi potrebnih zemljišč. Ko bodo pridobljena vsa zemljišča, sledi razpis za izvedbo del,« so za naš radio sporočili iz direkcije.

Začetka gradnje pločnika tako v prihodnjem letu še ni pričakovati. Ob povečanem prometu med obnovo avtoceste, ko se bo zastojem marsikdo ognil tudi z vožnjo skozi Dramlje, bo hoja ob cesti tako še bolj nevarna, kot je zdaj. (AD)

Povezani prispevki:
DRAMELJČANI ZAHTEVAJO PLOČNIK – BODO USLIŠANI?