marec 1, 2023

Občina Kozje regijska zmagovalka zlatega kamna

Občina Kozje je prejela regijski zlati kamen za območje od Koroške do Posavja. Naziv razvojno najprodornejše občine v državi je sicer prejel Ankaran. Med regijskimi zmagovalkami sta tudi občini Maribor iz Vzhodne Slovenije in Cerknica iz osrednje in jugovzhodne Slovenije z Notranjsko. Velenje pa je postalo občina zdravja.

Razvoj Kozjega zaznamuje skrb za tudi najmanjše podrobnosti, ki pa jih znajo umeščati v širši strateški koncept, so v utemeljitvi nagrade Zlati kamen zapisali organizatorji. (Foto: fb občina Kozje)

Kozje prejelo Zlati kamen in Srebrni certifikat ISSO
Včeraj so v Ljubljani podelili prestižna priznanja Zlati kamen 2023, ki jih prejmejo najbolj prodorne in razvojno naravnane slovenske občine. Veliko nagrado zlati kamen 2023 za najprodornejšo občino je prejela občina Ankaran. Občina Kozje pa je postala zmagovalka regijskega izbora v regiji od Koroške do Posavja. Kot so zapisali organizatorji izbora, podjetji SBR in Planet GV, razvoj Kozjega zaznamuje skrb za tudi najmanjše podrobnosti, ki pa jih znajo umeščati v širši strateški koncept. Županja Milenca Krajnc je ob podelitvi povedala, da je naziv priznanje ne le za občino, temveč za vse občanke in občane, ki krojijo razvoj občine. In s čim si je občina prislužila nagrado?

Občina Kozje je na prireditvi prejela tudi Srebrni certifikat ISSO za leto 2023, in sicer za uspešni razvojni položaj občine. "Srebrni ISSO certifikat 2023 predstavlja odlikovanje za občino Kozje, saj izkazuje izjemno raven razvojne uspešnosti na posameznih področjih sistema ISSO. Občina Kozje je bila tudi v preteklosti prejemnica omenjenih odlikovanj, in sicer plakete Zlati kamen 2015 za razvojni prodor v regiji od Posavja do Koroške ter Srebrnega ISSO certifikata v letu 2019 za uspešni razvojni položaj občine," še dodaja Milenca Krajnc.

Regijsko nagrado Zlati kamen in Srebrni certifikat ISSO za leto 2023 je v Ljubljani prevzela kozjanska županja Milenca Krajnc. (Foto: fb občina Kozje)

Nagradi tudi v Velenje in Maribor
Nagrado Zlati kamen sta poleg Ankarana in Kozjega prejeli tudi občina Maribor, ki je postala regijska zmagovalka Vzhodne Slovenije, in Cerknica v osrednji in jugovzhodni Slovenije z Notranjsko. Priznanje občina zdravja, ki ga podeljuje Nacionalni inštitut za javno zdravje, pa je prejela Mestna občina Velenje. Nagrada Zlati kamen je sicer namenjena za spodbujanje in spremljanje razvoja na ravni lokalne samouprave. V izboru upoštevajo 54 različnih kazalnikov. Občina prejme priznanje, če jo med najboljše uvrsti neodvisna analiza in strokovni svet. (SP)
Prejemniki nagrad Zlati kamen 2023 za najbolj prodorne in razvojno naravnane slovenske občine. (Foto: fb občina Kozje)