februar 9, 2022

Mačkova hiša v Kozjem bo dobila novo podobo

Občina Kozje načrtuje ureditev Mačkove hiše v trgu Kozje. Obstoječ objekt bo zaradi dotrajanosti porušila in na istem mestu postavila novega. Naložbo, ocenjeno na dobrih 810 tisoč evrov, želi občina uresničiti do konca leta 2023.

Takšna bo nova Mačkova hiša v Kozjem. (Foto: občina Kozje)

Po rušitvi v novogradnjo
Občina Kozje nadaljuje prenovo stavb v občinski lasti, letos bo pristopila k ureditvi Mačkove hiše v trgu Kozje. Objekt, ki ga je občina kupila pred nekaj leti, je po navedbah kozjanske županje Milence Krajnc zelo dotrajan, zato so se po posvetovanju s stroko odločili za rušitev in novogradnjo objekta. Projekt je trenutno v fazi izdelave projektne dokumntacije in pridobivaja gradbenega dovoljenja. V novem objektu bodo skladno s smernicami Zavoda za varstvo kulturne dediščine uredili šest stanovanj, razlaga Milenca Krajnc.

Projektantska vrednost izgradnje Mačkove hiše je po navedbah Krajnčeve dobrih 810 tisoč evrov. Kje bo občina pridobila denar, še ni povsem znano. Prav od pridobivanja finančnih virov bo odvisna časovnica izgradnje. Županja pričakuje, da bodo objekt, s katerim želijo še polepšati izgled trškega jedra Kozjega, začeli urejati letos in ga zaključili leta 2023. (SP)

Nov objekt bo zgrajen po smernicah Zavoda za varstvo kulturne dediščine. (Foto: občina Kozje)