julij 26, 2022

Na Treh kraljih bodo zgradili štirisedežnico

RTC "Jakec" Trije kralji nad Slovensko Bistrico je pridobil dobre 3 milijone evrov državnega sofinanciranja za prestrukturiranje smučišča v celoletno gorsko središče. V načrtu je izgradnja štirisedežnice, ob tem bodo uredili tudi lokostrelski poligon, bike park in veliko plezalno steno na Velikem vrhu. Novosti bodo zaživele novembra prihodnje leto.

Smučišče Trije Kralji bo z načtovanimi novostmi postalo celoletno gorsko središče. (Foto: fb RTC Jakec Trije Kralji.)

Cilj: zanimiva doživetja 365 dni v letu
Ministrstvo zagospodarski razvoj in tehnologijo je na javnem razpisu za vlaganja v kakovostno in trajnostno preoblikovanje slovenskega turizma s finančnimi sredstvi podprlo 20 večjih slovenskih smučišč. Med njimi je tudi podjetje Jakec Trije kralji nad Slovensko Bistrico, ki bo upravičeno do dobrih treh milijonov evrov sofinanciranja. „Načrtujemo izgradnjo nove štirisedežnice in vzpostavitev butične doživljajske in adrenalinske ponudbe na Treh kraljih na Pohorju, ki bo zajemala tudi lokostrelski poligon, bike park s spusti z Velikega vrha in veliko plezalno steno na izstopni postaji s 4-sedežnice na Velikem vrhu,“ napoveduje direktor Turistično-rekreacijskega centra Trije Kralji Aleš Juhart in izpostavlja, da je cilj prestrukturiranje smučišča v celoletno gorsko središče:


Za RTC Trije Kralji je rekordna zimsko-spomladanska sezona, dober obisk pričakujejo tudi v poletnih mesecij. (Foto: RTC Jakec Trije Kralji)

S sedežnico na vrh novembra prihodnje leto
Naložbo v preoblikovanje smučišča "Jakec" Trije kralji v celoletni turistični center bodo po napovedih Aleša Juharta začeli izvajati v prihodnjem letu in jo uresničili do nove smučarske sezone prihodnje leto:

Celotna naložba v prestrukturiranje smučišča na Treh kraljih je sicer vredna preko 3,8 milijona evrov. Na razpisu gospodarskega ministrstva so sofinanciranje naložb v kakovostno in trajnostno preoblikovanje slovenskega turizma iz naših krajev pridobili še zreški Unitur, Vabo, ki upravlja s smučišči na Kopah, in Marprom, upravljalec smučišč na Mariborskem Pohorju. (SP)