julij 16, 2022

Naši kraji se znova potegujejo za najlepše v državi

Ponovno je v teku natečaj Moja dežela – lepa in gostoljubna, v katerem Turistična zveza Slovenije ocenjuje urejenost slovenskih mest in krajev. Svojo oceno bo podala strokovna komisija, glas pri izboru pa imajo tudi glasovalci. 

V izboru je znova več krajev iz naših krajev. (foto: smarje.si)

V spletnem glasovanju, ki se je začelo včeraj, lahko glas oddate za kraje v ducat različnih kategorijah, ki obsegajo tako različne tipe naselij kot različne turistične ponudnike. 

Med večjimi mesti se za vaš glas med drugim potegujeta Celje in Velenje, med srednjimi mesti Slovenske Konjice ter med manjšimi mesti Polzela in Vojnik. Vojnik in Slovenske Konjice sta na seznamu tudi v kategoriji mestnih, vaških in trških jeder.

Iz našega dela države je kar nekaj krajev, ki se potegujejo za naziv najlepšega in najgostoljubnejšega zdraviliškega kraja – to so Dobrna, Laško, Podčetrtek, Rogaška Slatina in Zreče. V kategoriji naj izletniški kraj lahko glasujete za Lemberg v šmarski občini, za Olimje, Podsredo in Vojnik. Spletno glasovanje bo dalo tudi naj kamp – iz naših krajev tekmuje kamp Term Olimia – Natura, njihov Olimia Adria Willage pa je v izboru kategorije naj glamping.

Med mladinskimi prenočišči lahko glasujete za hostel celjskega mladinskega centra, med izletniškimi točkami pa za Stolp zdravja in veselja na Rudnici, Žičko kartuzijo, Grad Žovnek, Roglo, park pri graščini Šenek pri Polzeli ter za Lisco. In še kategorija tematskih poti: na glasovanju so med drugim laška Aškerčeva pot, vojniška učna gozdna pot Modrijanov ter pot med krošnjami Pohorje. Na povezavi lahko glas oddate do 9. septembra.

Spomnimo, lani se je laskavih nazivov akcije razveselilo kar nekaj destinacij iz naših krajev. Velenje je po mnenju ljudstva zmagalo v kategoriji mest, Podčetrtek med zdraviliškimi kraji, MCC hostel pa v kategoriji mladinskih prenočišč. (AD, ViP)