september 1, 2022

Novo šolsko leto je tu

Za preko 194.000 učencev in 79.000 dijakov se začenja novo šolsko leto. Med šolarji je letos skoraj 21.000 prvošolcev. Kaj so nam povedali ob svojem čisto prvem šolskem dnevu?

Prvošolčki OŠ Franja Malgaja in njihovi starši so se danes zbrali v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur. (Foto: Štajerski val)

Ob prvem šolskem dnevu smo pred Ipavčevim Kulturnim centrom Šentjur pred naš mikrofon ujeli nekaj prvošolčkov Osnovne šole Franja Malgaja. Kaj so nam povedali? Česa se ob začetku šole najbolj veselijo?

Današnji dan je pomemben tudi za njihove starše. Kako se počutijo ob tem, ko so svoje otroke prvič pospremili v šolo?

V minulih dneh smo o šoli povprašali še srednješolce in tiste, ki so s šolanjem že zaključili:

Ob začetku novega šolskega leta policija poziva še k previdnosti na cestah. Danes je v prometu več otrok, ki so med najbolj ranjivimi udeleženci prometa. Kako v prvih šolskih dneh poskrbeti za varnost v prometu nam je ob drugi jutranji kavi povedal inšpektor s Policijske uprave Celje, Edi Baumkirher. Prisluhnete mu lahko na tej povezavi

O novem šolskem letu - o tem, kako bodo v tem šolskem letu reševali posledice epidemije, kadrovsko stisko učiteljev, ter še marsičem, pa smo govorili z vršilcem dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo na ministrstvu za izobraževanje Borisom Černilcem. Prisluhnite mu tukaj. (KK)