maj 27, 2023

Od Tuncovca do Svetega Florijana po novi cesti

Občina Rogaška Slatina je končala celovito ureditev cestne povezave med naseljema Tuncovec in Sveti Florijan. Z dokončanjem tega odseka, dolgegea 2 kilometra, so zaključili dela na cesti, ki povezuje zunanjo obvoznico Rogaške Slatine s Krajevno skupnostjo Sveti Florijan.

Priložnostno slovesnost, na kateri je slatinski župan Branko Kidrič predstavil projekt uredtve odseka med Tuncovcem in Svetim Florijanom, so pripravili včeraj. (Foto: Občina Rogaška Slatina)

»V sklopu del zadnjega odseka Florijan je bila zgrajena nova cesta dolžine 540 metrov in širine 4,5 metra, ki vključno z muldami znaša 6 metrov. Čez potok Teršnica je bil zgrajen nov most dolžine 5,9 metra, ob tem pa je bilo potrebno tudi znižati razlivno območje potoka. Z novo zgrajenim odsekom je zagotovljen ugodnejši in varnejši naklonski potek ceste, saj je do sedaj obstoječa cesta vodila preko strmejše vzpetine, tik ob gospodarskih poslopjih, kar je bilo z vidika namembnosti, rabe in prometne varnosti neprimerno,« so sporočili z Občine Rogaška Slatina. Celotna naložba, skupaj s stroški projektne dokumentacije, nadzora in varnostnega načrta, je stala 680.000 evrov. »Vrednost izvedbe vseh štirih odsekov celovite rekonstrukcije znaša 1,7 mio evrov, od tega je Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo v letu 2020 za projekt prispevala 140.000 evrov,« so še zapisali v sporočilu za javnost.