december 15, 2022

Odprt razpis za najem oskrbovanih stanovanj v Šmarju

V Šmarju pri Jelšah bodo predvidoma prihodnjo pomlad vseljiva oskrbovana stanovanja, ki jih občina skupaj z republiškim stanovanjskim skladom gradi nasproti doma upokojencev. Objavila je že razpis za oddajo v najem.

Gradijo tri bloke, v dveh bodo javna oskrbovana stanovanja z neprofitno najemnino. (Foto: Štajerski val)

Na voljo je 30 stanovanj, ki bodo prilagojena starejšim ljudem, ki bodo lahko koristili tudi storitve Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah. »Osnovni pogoj za pridobitev stanovanja v najem je starost 65 let in zmožnost plačevanja najemnine. Prednost pri dodeljevanju stanovanj v najem bodo imeli občani občine Šmarje pri Jelšah, na razpis pa se lahko prijavijo tudi občani drugih občin. Pred sklenitvijo najemne pogodbe mora prosilec občini plačati varščino, ki znaša tri mesečne najemnine,« razlagajo na šmarski občini.

Koliko bo znašala neprofitna najemnina, bo točno znano po izvedenem točkovanju ob zaključku gradnje, naj pa bi bila med 5 evri ter 5,5 evra na kvadratni meter. Razpis je odprt do 15. januarja, najdete ga TUKAJ.

Stanovanja bodo predvidoma vseljiva maja prihodnje leto. (Foto: Štajerski val)

Poleg dveh blokov z oskrbovanimi stanovanji na območju raste še tretji blok, a njegov lastnik je zasebnik, ki bloke tudi gradi, podjetje GES, ki bo svoja stanovanja prodal na trgu. (AD)