marec 3, 2023

Celjski poklicni gasilci imajo novo vodstvo

Poklicna gasilska enota Celje ima novo vodstvo. Dosedanji direktor, Janko Požežnik, je svojo poklicno pot zaključil. S prvim marcem ga je nasledil Boris Žnidarko.

Celjski župan Matija Kovač je v torek sprejel dolgoletnega direktorja Janka Požežnika in njegovega naslednika, Borisa Žnidarka. (Foto: PGE Celje)

S prvim dnem tega meseca je vodstvo Poklicne gasilske enote Celje prevzel Boris Žnidarko, dosedanji poveljnik enote. In kaj mu bo pri vodenju predstavljalo največji izziv? Žnidarko razlaga, da se bodo ti verjetno pojavili tekom mandata, o glavnih ciljih pa dodaja:

Z gasilstvom ima že precej izkušenj. O tem, kaj je pomembno pri njihovem poklicu in kako mu bodo pretekle izkušnje pomagale pri vodenju, novi direktor pravi:

Poklicna gasilska enota Celje ima sicer 55 poklicnih gasilcev in 22 gasilskih vozil, s povprečno starostjo osem let. S kakšnimi primeri pa se vsakodnevno soočajo?

Žnidarko je na direktorskem stolčku zamenjal Janka Požežnika, ki je enoto vodil kar 17 let. V času njegovega vodenja je ta posredovala v več kot 10.000 primerih. V torek se je dolgoletnemu direktorju zahvalil tudi župan Občine Celje Matija Kovač, za vse delo, ki ga je opravil za celjsko občino in širšo regijo.

Na Štajerskem valu smo Borisa Žnidarka oktobra lani gostili na naši drugi jutranji kavi, kjer je še podrobneje povedal, kako je biti poklicni gasilec. Prisluhnete mu lahko TUKAJ. (KK)