april 28, 2024

Kaj policisti svetujejo pred prvomajskimi prazniki?

Teden prvomajskih praznikov mnogi izkoristijo za počitnikovanje in prostočasne dejavnosti. Po napovedih vremenoslovcev bo letošnji praznik dela potekal ob ugodnem vremenu. Policisti so ob tem izdali nekaj priporočil, da bodo prosti dnevi tudi varni. 

Po državi bodo v prihodnjih dneh marsikje zagoreli kresovi (Foto: policija)

Veliko Slovencev bo v prihodnjih dneh znova zapustilo svoje domove, kot poročajo turistične agencije, se jih vse več odloča tudi za preživljanje počitnic v tujini. Ob tem po svarilih policistov ne gre pozabiti na vlomilce, ki radi izkoristijo odsotnost lastnikov. Pomočnik komandirja policijske postaje Šentjur Bojan Šipek pravi:

Tudi na cestah policisti pozivajo k strpnosti, saj je pričakovati gnečo ter zastoje proti turističnim krajem in v smeri Hrvaške. "Glede na to, da bodo v prihodnjih dneh potekale številne prireditve, voznike pozivamo, da za volan ne sedejo pod vplivom alkohola. Zavedajte se, da za svojo varnost in varnost vaših dragih lahko naredite največ prav vi sami," so še zapisali. Ker bodo tradicionalno pred praznikom dela ponekod zagoreli tudi kresovi, naj bo prizorišče dobro zavarovano, predvsem z zadostno varnostno razdaljo.

Prvomajski prazniki so tudi čas ponovnega vračanja motoristov in kolesarjev v promet. Tudi tu je dobrodošla dodatna previdnost, saj ceste ponekod še niso dobro očiščene, možnosti zdrsev in padcev pa je toliko večja. Na motoriste, kolesarje in ostale ranljivejše udeležence v prometu naj bodo dodatno pozorni tudi vozniki ostalih motornih vozil. (ViP)